Mirisno putovanje – ekskluzivne dizajnerske sveće koje nas privlače

Tekst: Milena Veselinović

Zamislite veče u kojem ste okruženi mekim svetlom, omamljujućim mirisima, uronjeni u svoju omiljenu fotelju – to ne mora biti obično veče kod kuće.

Ovo bi moglo iskustvo koje čini svakodnevicu magičnom. Tu negde na dodiru prijatne atmosfere i umetnosti, rađa se priča o dizajnerskim ekskluzivnim svećama, malim draguljima koji pretvaraju vaš dom u oazu stila i komfora.

Zašto su mirišljave sveće dobar izbor za vaš dom?

Bez obzira na godišnje doba, čulo mirisa je važno za kontrolu našeg raspoloženja i osećaja blagostanja. Da li ste primetili kako određeni ekskluzivni butici imaju prepoznatljive mirise kada u njih kročite? Oni na taj način kreiraju određenu emociju kod vas kao kupca, čime postižu željeni efekat. Zašto ne biste svoj dom ispunili prepoznatljvim mirisom koji volite i koji će prijati vašim čulima? Ujedno, možete dekorisati omiljeni kutak i podići izgled enterijera na viši nivo odabranim detaljima, a takođe su savršene za poklon. 

Magija mirisa

Sveće su mnogo više od izvora svetlosti. One su izražajnost, emocija, ali i priča koja se polako odvija dok mirišljavi dim pleše u zraku. Sa sobom nose toplinu, udobnost i mirisnu notu koja prija i ispunjava dom.

Postepeno, u eri društvenih mreža i Pinteresta, ovaj proizvod postao je simbol sofisticiranosti, ukusa i stila. U ovom dizajnerskom svetu, brendovi kao što su Cire Trudon, Replica, Baobab, Ginori 1735, Diptyque, stvorili su svojevrsne svetlosne umetničke manifeste i postali ikone za sebe. Ne možemo da ne spomenemo brend Fornasetti, čiji dizajn krase remek dela Piero Fornasetti-ja. On je svoju večnu inspiraciju, lik Line Cavalieri postavio na većinu svojih dizajnerskih komada. U Ortensia dizajnu njene oči su iza cvetova hortenzije i ovo je jedan od najprepoznatljvijih motiva koje možemo sresti.

Šta je to što mirisne sveće čini tako posebnim i zašto ljudi rado izdvajaju svoj novac za njih?

Ako bismo se zagledali u priču o luksuznim svećama, dosegli bismo u njihov hipnotišući svet – svet neprikosnovenog dizajna, atraktivnih mirisa, i ambalaže koja vas poziva da uronite u savršeni trenutak. Svaka od njih nosi nešto više od mirisa – svoju priču koja kreira atmosferu koja vas obuzima. One su osim divne ambalaže koja je idealan dodatak svakom enterijeru, smelog inovativnog dizajna, razigrane palete boja i tekstura, i jedna vizija kompozicije savršenstva. Kupovina je poput kolekcionarskog zanosa umetničkim delom kojem ćete se diviti.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI