Mikro šiške se vraćaju u modu a evo kako ih nose i poznate ličnosti

Tekst: Milena Veselinović

Mikro šiške su se pojavile na modnoj sceni i za tren oka postale prava frizerska strategija za kreiranje instant promena.

Ovaj trend koji osvaja društvene mreže i crvene tepihe, poziva na odvažnost i iskazivanje ličnog stava. Nekada rezervisane za alternativne subkulture i ikone poput Audrey Hepburn i Ume Thurman, mikro šiške sada postaju mainstream fenomen 21. veka.

Promena koja je dobrodošla

Daleko od običnih šiški koje padaju preko očiju, mikro šiške jedva dodiruju sredinu čela, donoseći vam retro šmek 50-ih i 90-ih godina. Međutim, ovaj trend nije za svakoga. Frizerka Jenn Velez tvrdi da je ovo pravi power move. Ako ste spremni za malo pomeranje granica i avanture u vašem svakodnevnom izgledu, mikro šiške mogu biti baš vaša stvar.

Micro bangs među poznatima

U poslednje vreme mnoge celebrity ličnosti su usvojile ovaj edgy stil. Glumice Leighton Meester i Alexa Demie su se već prošetale sa svojim novim frizurama, dok je mlada pop zvezda Olivia Rodrigo čak i na Met Gali bljesnula sa mikro šiškama. Međutim, ovaj novi stil nije naišao na odobravanje kod svakog. Dok su fanovi oduševljeni tankim i šik šiškama Belle Hadid, Katy Perry je sa svojom verzijom dobila poređenje sa likom iz „Shreka“, Lordom Farquaadom.

Pre nego što se odlučite na ovaj korak, imajte na umu da ova specifična frizura zahteva redovno održavanje i preciznost stručnjaka. Frizer Joey Silvestera sugeriše da krenete oprezno ako se prvi put upuštate u ovaj trend i da se nipošto ne igrate frizera sami.

Dok se trend širi poput požara na društvenim mrežama i u svetu mode, vredi se zapitati da li je ovaj retro izgled za vas. Ako ste spremni za promenu i malo kontrolisanog haosa u svom izgledu, možda je vreme da se upustite u avanturu zvanu mikro šiške, jer frizura jeste najbolji aksesoar.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI