MESH obuća – trend koji se sa haljina preneo na obuću

Tekst: Ivona Lekan

Providne, mrežaste haljine koje više otkrivaju nego što pokrivaju postale su toliko popularne da su dobile svoju novu verziju. Upoznajte mesh obuću.

Svakog leta pojavi se onaj jedan model obuće koji ne možemo a da ne primetimo. Ove sezone titula ultimativnog trenda pripada mesh obući – laganim, prozračnim i zabavnim papučama i baletankama koje već sada možemo videti na svakoj uticajnoj it devojci.

Razvojni put mesh obuće, koji je zapravo pandan naked look trendu koji je zavladao kako street style modom tako i najglamuroznijim modnim događajima, možemo pratiti od 2019. godine kada je The Row predstavio baletanke koje podsećaju na providne čarape.

Ubrzo je i Khaite izbacio svoju verziju providnih baletanki ukrašenih Swarovski kristalima, a u kolekcijama Sandy Liang, Loeffler Randall i Alaïa za proleće/leto 2023. našle su se baletanke u Mary Jane stilu, mrežaste i varijante sa kristalima.

Na stranu to da li vam se ovaj stil dopada ili ne, pozitivne osobine koje mu ne možemo osporiti svakako su udobnost, funkcionalnost i breathable moment koji je u vrelim letnjim danima, složićete se, od velikog značaja. Pored toga, mesh obuća je vrlo laka za stilizovanje.

Providne baletanke odlično će se uklopiti uz vašu maksi suknju koja je ultimativni trend ovog leta, laganu pamučnu haljinu, ali i farmerke, jorts ili zanimljive bermude.

Ukoliko vam se naked look trend dopada, ali se ne osećate komforno sa tim da vam se providi donje rublje, donosimo vam nekoliko modela providnih baletanki u kojima ćete se ovog leta osećati udobno sa stilom.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI