Među najboljima – Beogradski Josephine cocktail bar i restoran našao se na svetskoj top listi 50 Best Discovery

Tekst: Eleven eleven

Budući da se svojim kvalitetom već izdvojio na gradskoj mapi restorana i barova, nije nas iznenadila činjenica da je prema 50 Best Discovery upravo Josephine cocktail & bar uvršten na listu najboljih u svetu.

Ovo priznanje je jedno od najznačajnijih u svetu ugostiteljstva i gastronomije, i obuhvata listu najboljih restorana i barova širom sveta koji se ističu svojom vrhunskom uslugom, inovativnošću, jedinstvenim iskustvima koje pružaju gostima i najvišim standardima.

U središtu grada, zavučen u moderno tkanje gradskih ulica, nalazi se koktel bar i restoran Josephine, prvi predstavnik iz Srbije na prestižnoj listi 50 Best Discovery. Ovo mesto nije samo gastronomska destinacija, već i putovanje kroz vreme koje vas vodi u raskošne dvadesete godine prošlog veka, eru koja je proslavila čuvenu Josephine Baker.

Art Déco stil koji oduzima dah

Plesačica, aktivistkinja, borkinja za građanska prava, ambasadorska UNICEF, prva žena tamnije puti koja je iskusila svetsku slavu, Josephine Baker, nekoliko puta je posetila Beograd. Ovde je takođe uživala popularnost, imala je brojne prijatelje, a među njima su bili i domaća pevačica Sofka Nikolić ali i Josip Broz Tito. Josephine, simbol te burne epohe, poslužila je kao inspiracija za otvaranje istoimenog restorana 2020. čiji enterijer odiše Art Déco stilom. Prefinjeni geometrijski oblici, raskošni detalji, mermer i zlatni elementi čine da svaki kutak ovog mesta evocira glamur i sofisticiranost Njujorka koji prevazilaze obično iskustvo izlaska i vraćaju kroz vreme. Enterijer potpisuje studio BARA. Ovde, prošlost i sadašnjost se savršeno prepliću, nudeći gostima ne samo mesto za obrok, već prostor za istinski estetski užitak.

Kokteli koji definišu doba

Iza impresivnog menija koktela stoji tim majstora miksologije, predvođen Vladimirom Simićem, Markom Miladinovićem i Nikolom Vlahovićem. Svaki koktel je priča puna neobičnih sastojaka i smelih kombinacija kao što su Mediterraneo, Paloma Brava ili The French Way. Posetioci mogu uživati u ovim remek-delima kako u elegantnom ambijentu bara, tako i u prijatnom vrtu ili za stolom restorana.

Ukusi koji će nadmašiti očekivanja

Na čelu kuhinje stoji izvršni šef Mirko Stojić, čije internacionalno inspirisane kreacije obogaćuju meni. Burata na pestu sa brokolijem i listićima badema, dimljeni karpaćo od lososa sa avokado kremom, ili najsočniji foie gras na pireu od krompira i cvekle – ovi ukusi vas neće ostaviti ravnodušnim. Od doručka do večere, ponuda je prilagođena svakom delu dana, obećavajući ne samo da će zadovoljiti vaše apetite, već i estetski duh.

Uključivanje na listu 50 Best Discovery nije samo pohvala za Josephine, već pohvala celokupne barske scene Srbije koja dostiže svetske standarde. Ovo priznanje od strane svetskih eksperata i ugostitelja je dokaz izvrsnosti i motivacija za dalje inovacije.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI