Manifestovanje je dobilo svoj upgrade – otkrivamo sve što znamo o novom TikTok trendu zvanom scripting

Tekst: Milena Veselinović

Uzmite u ruke svoje beležnice i omiljene olovke, jer novi je trend na vidiku i svakog od vas pretvoriće u proslavljenog ličnog scenaristu.

Dok maštamo o poslu iz snova, putovanju u daleku zemlju koje nam je na bucket listi već godinama, princu na belom konju ili možda preukusnom čizkejku koji ćemo konačno uspeti sami da napravimo, gde stojimo sa realizacijom? Ako se pomalo izgubite u moru svega što ste poželeli, nemojte biti zabrinuti – dešava se svima nama. Biti prisutan i uživati u trenutku, a sačuvati ambiciju usmerenu na lični napredak, posebna je veština. Ne postoji instant pilula za pronalazak balansa – on iziskuje dosta upornosti. Zašto nas je novi vid manifestovanja privukao sebi i na koji način možemo da učestvujemo u pisanju scenarija svog idealnog života?

Šta je u stvari scripting metoda?

Ovo je tehnika koja vas usmerava da pišete svoju željenu stvarnost u prošlom vremenu, kao da se ona već dogodila, a vi ste je punim plućima iskusili. Influenserka Laura Galebe, poznata i po trendu Lucky girl sindrome, tokom pandemije 2020. godine otkrila je ovu tehniku koja je ubrzo postala viralna, jer očigledno svi želimo da aktivno učestvujemo u kreiranju života iz snova, zar ne? Autorka knjiga i trener za lični razvoj, Roxie Nafousi ističe da je scrpting vrlo moćna tehnika u kojoj svoju budućnost zapisujemo u dnevnik, ali na detaljan način, i ova pisana forma vizualizacije pomaže u procesu manifestovanja. Ključ je da budete precizni u izražavanju svojih želja. Primera radi, umesto da kažete da u godini pred vama želite da budete srećniji, budite određeniji i zapišite da želite više da putujete jer će vas to činiti srećnijim. Zapisivanje životnih ciljeva naročito je važno jer će vam pomoći da odredite prioritete i osvestite gde se nalazite u konkretnom trenutku. 

Iskusite svoj život iz snova

Manifestovanje je nešto u šta ne morate verovati, a teorije oko zakona privlačenja nailaze na različite osporavajuće tvrdnje. Svakako, ne smatramo da ima ičeg negativnog u pisanju ličnih preferencija i ideja, i vizuelnom oživljavanju određenih situacija koje priželjkujete. Ovo stanovište takođe je podržano od strane neuronauke. Naime, kada učestalo sebi ponavljamo svoje ciljeve, naša podsvest se modifikuje na takav način da će pronaći rešenja i prilike da te ciljeve i ostvari.

Not a delusional story – kako da praktikujete scrpiting

Nekoliko je načina putem kojih scripting možete uključiti u svoj život i svakodnevicu. Možete meditirati nekoliko puta nedeljno na po 15 minuta, za početak. Fokusirajte se na svoje disanje, prepustite trenutku i opustite svoje telo i um. Dok ste u tom stanju, mašta vas može odvesti na svoju stranu, ispunjenu šarenim detaljima i snažnim osećanjima. Zapišite svoje želje u dnevnik. Ovo je proces kojim ćete usmeriti svoju energiju i intuiciju u smeru koji je potreban samo vama. Kada pišete ono što sebi želite, ali na način kao da se to već ostvarilo, obuzeće vas snažne emocije kao i radost jer stvari su baš onakvim kakvim ih zamišljate. Bićete uzbuđeni jer ste uzeli stvari u svoje ruke. Upravo iz ove pozicije, vi aktivirate zakone privlačnosti koji se angažuju snagom emocija i verovanjem u ispunjenje. 

Svako je vlasnik svoje lične priče

Jedna od najsimpatičnijih priča o scripting manifestovanju mogla bi da bude upravo proslavljenog glumca Džim Kerija koju je ispričao publici tokom jednog gostovanja u talk show emisiji. On je davno, još pre nego što je postao poznat, napisao sebi ček na 10 miliona dolara, a nakon toga mu se želja ubrzo ostvarila jer je dobio ulogu u filmu i zaradu koja je glasila baš na taj iznos. Good job Jim!

Scripting je možda tehnika za koju ne možemo da garantujemo da će vas dovesti jednim klikom u budućnost koju sebi priželjkujete, ali smo sigurni da može biti sjajan način da u svoj život uključite zapisivanje želja, ciljeva i ideja, kao i svesno koračanje ka njima što jeste odlika uspešnih ljudi. Ona pruža osećaj smisla i mira, a može pomoći akteru da se usredsredi na sopstveni život, i usmeri na rast i kreativnost.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI