Magda Butrym – od mlade stilistkinje iz Poljske, do svetski poznate modne dizajnerke

Tekst: Ivona Lekan

Kada je ušetala u poznati restoran u Parizu, Magda Butrym nije očekivala da će joj se život odlaskom na jednu običnu večeru promeniti.

Verovatno i ne bi, da u istom restoranu nije večerala Kim Kardashian čiju je pažnju privukla zanimljiva suknja – Magdina kreacija koju je tada nosila. Ubrzo se fotografija na kojoj Kim pozira u istoj suknji proširila Instagramom navodeći milione da se pitaju – ko je Magda Butrym?

Odgovor na ovo pitanje pronaći ćete u Magdinim zavodljivim ružama koje ponosno ističe na jedinstvenim komadima odeće, besprekorno skrojenim sakoima sa prenaglašenim ramenima koji na savršen način balansiraju senzualnost i oštrinu, ili romantičnim haljinama u kojima ćete se osećati ženstveno, ali u isto vreme i samouvereno, snažno i hrabro.

Još mnogo pre susreta koji je imao veliki uticaj na karijeru mlade dizajnerke, u Magdi se dok je osluškivala potrebe klijentkinja koje je stilizovala, posmatrala žene u raznim prilikama i proučavala modu iz 19. i 20. veka, javila neodoljiva želja da počne da kreira odeću koja oslikava ženu iz njenog ugla – odvažnu, sofisticiranu i moćnu.

Upravo to su i karakteristike sinonima Magda Butrym brenda – amblematične ruže koju dizajnerka vešto kombinuje sa jedinstvenim komadima odeće koji spajaju prošlost sa budućnošću, minimalizam sa seksualnošću, eleganciju sa lakoćom, snagu sa osećajnošću.

Zamišljajući modele koji redefinišu feminizam, Magda je 2014. stidljivo počela da dizajnira prve komade odeće u saradnji sa zanatlijama širom Poljske, koji su pažljivo radili na svakom detalju. Jedinstveni modeli koji su isticali najlepše ženske osobine, odmah su naišli na odobravanje Magdinih klijentkinja, ali put od lokalne stilistkinje iz Poljske, do svetski poznatog luksuznog ready-to-wear brenda bio je uzbudljiv.

Relativno brzom priznavanju i afirmisanju u svetu mode svakako su doprineli Magdina kreativnost i želja da za žene – njenu primarnu inspiraciju, kreira komade odeće koje će moći da nose kako u svakodnevnim aktivnostima, tako i u važnim prilikama i da se u njima uvek osećaju posebno, ženstveno, moćno i drugačije.

Magdina žena se oseća klasično i sofisticirano, ali nikada dosadno. Primetićete je kada uđe u prostoriju, a da ne pokušava da bude primećena. Ta ideja je na savršeno izbalansiran način utkana u svaki komad odeće, a posvećenost ručno pletenim detaljima, koži i ručno vezenim ornamentima kojima obogaćuje najkvalitetnije materijale definišu Magdin rad, svrstavajući ga u najtraženije high-end brendove današnjice.

Pored luksuznih komada odeće u ponudi Butrym brenda pronaći ćete i statement kupaće kostime, jedinstvene komade nakita, trendy naočare za sunce, zanimljive aksesoare, a od skoro i očaravajuće komade obuće. Jedini problem je kako se odlučiti šta kupiti iz širokog i zanimljivog asortimana ovog brenda.

Otkrivamo vam nekoliko preporuka za Magdine timeless hot komade u kojima ćete se ovog leta osećati ženstveno, sofisticirano i odvažno.

Foto: Magda Butrym

POVEZANE VESTI