Loro Piana – nova sezona isti neodoljivi šarm

Tekst: Ivona Lekan

Osvežavajuća, ali uvek neodoljivo šarmantna – Loro Piana kolekcija za proleće/leto 2024. osvaja luksuznim tkaninama, opuštenim siluetama i čistoćom japanske izrade.

Poznati po ekskluzivnim tkaninama koje kada jednom dotaknete zauvek upamtite, luksuzni italijanski brend nam i naredne sezone donosi vanvremensku klasiku – ali ovoga puta upakovanu u novu, svežu i regenerativnu energiju koja očarava i pleni.

Luksuz u laganim siluetama

Japansko odevanje oslikava portret harmoničnog zanata i besprekornog dizajna koji su vekovima uspostavljali zanatlije, stilisti i krojači. Nova Loro Piana kolekcija upravo obuhvata prepoznatljive vrednosti svog brenda kroz teksturnu složenost, delikatan ručni rad, drapiranje, kao i štampanje blokova – najstariju i najsporiju metodu štampanja tekstila.

Na taj način, kombinacijom ekskluzivnih tkanina, jedinstvenih tehnika krojenja i pažljivim ručnim radom, Loro Piana je na Nedelji mode u Milanu predstavio autentične siluete i komade koji šarmiraju jednostavnom elegancijom koja odiše tihim luksuzom.

Svakodnevna odeća oplemenjena jednostavnošću japanskog dizajna

U muškoj SS24 kolekciji siluete se transformišu tehnikom drapiranja, pa tako blejzeri postaju opušteniji sa prevelikim proporcijama, bluze i sakoi bez kragne izduženi su kako bi podstakli osećaj protoka, a bermude od trikotaže odišu širokim izgledom i stilizovane su sa jednostavnim košuljama besprekornog kroja i jaknama sa delikatnim detaljima.

Kako bi dočarao osećaj luksuza u ovim laganim siluetama, Loro Piana koristi riznicu luksuznih mešavina tkanina kao što su lan, svila i teksas, koje se zatim štampaju blokovima u prigušenoj paleti tamnoplave, melanž sive, nugat, sjajno crne i boje zelenog čaja. Tu su i nezaobilazni aksesoari, mokasine, papuče, torbice i drugi kožni dodaci.

Posetiocima ovogodišnje Nedelje mode u Milanu, pažnju je privukao i autentični Loro Piana kiosk na Via dei Giardini, koji je oslikavao nove sezonske teme brenda. Pretvoren u japansku pekaru u kojoj se služi wagashi kasutera – tipičan pekarski proizvod sa medom i matchom – umotan u višak Loro Piana tkanina koje se mogu ponovo koristiti kao šalovi, bio je svojevrsna atrakcija na milanskim ulicama pored koje niste mogli da ne zastanete.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI