Loewe na PFW – kreativnost i genijalnost ne poznaju granice

Tekst: Ivona Lekan

Smelom igrom proporcija i neočekivanih detalja, Loewe nam otvara potpuno novi pogled na normcore odeću, dokazujući da komercijalnost i genijalnost – mogu zajedno.

U praznom belom prostoru koji su krasile ogromne veličanstvene skulpture umetnice Lynde Benglis, svakodnevna odeća sa nestvarnim detaljima, nadrealnim proporcijama i iznenađujućim siluetama, ostavljala je upečatljiv, gotovo onozemaljski utisak dok su se modeli šetali u najnovijim kreacijama za proleće i leto 2024.

Poznat po genijalnim, smelim i neočekivanim preokretima u dizajnu, Jonathan Anderson kreativni direktor modne kuće Loewe, još jednom nam je pokazao kako izgleda kada se spoje vrhunsko umeće izrade, neverovatna pažnja za detalje i vešto krojenje.

Moda iz drugačijeg ugla

Dugački, gusto pleteni džemperi bez rukava sa glomaznim zlatnim skulpturalnim dugmadima, pantalone koje odlikuje više nego uobičajeni visoki struk, šorts do kolena koji se drži zajedno ne kaišem – već velikom zlatnom iglom, blejzeri sa necentriranim džepovima, fenomenalni kaputi čija se jedna strana spaja u tašnu – bili su samo neki od najupečatljivijih svakodnevnih odevnih predmeta koji su se kroz element iznenađenja poigravali sa umom.

Kolekcija uvećava detalje i menja proporcije, nudeći cheeky pogled na normcore estetiku, a  u saradnji sa Lyndom Benglis, detalji se dalje naginju ka abnormalnom. Skulpture postaju nosive u obliku prstena, manžeta, broševa, minđuša i privezaka, ilustrujući promenljivu prirodu sveta i omogućavajući ansamblima da nose osećaj ekscentrizma.

Loewe Squeeze Bag u različitim veličina i bojama, zauzela je centralno mesto, a Pebble Bucket torba, mokasine sa kristalima, prigušena paleta camel, sive, braon, crne i u naletima crvene i tangerine nijanse, vešti su i neobični dodaci koji su celoj kolekciji dali prepoznatljivi avangardni duh.

Ormar u perspektivi

Svaki komad iz nove Loewe kolekcije možete nositi u svakodnevnom životu a da se pritom ne osećate ni previše ekscentrično, a ni previše monotono – već šik, jedinstveno i trendy. Umesto ekstravagancije i trikova rezervisanih za piste, veliki broj brendova se na ovogodišnjoj nedelji posvetio upravo nosivosti odeće, a Loewe je ovo doveo do perfekcije.

Spajajući komercijalnu vrednost i inovativnost u skladnu harmoniju, Anderson nam je dao odličnu ideju za naš ormar u perspektivi.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI