Ljubavni patern, ili ko sam ja da mi sudim?

Tekst: Ana Jakšić - Astro Bejb

Prvi dan februara. Godina prođe, zima nikad.

Januar i februar su ubedljivo dva najgora meseca u čitavoj godini. Skupljam snage da odem na manikir. Subjektivni osećaj kao da idem u rat. Na telefonu piše temperatura napolju dva stepena. Subjektivni osećaj je minus dvesta.

Nemamo pare, nemamo gde izaći. Sve je sivo, zaleđeno i grozno. Nađite mi jednu osobu da nije isplanirala put na neko lepše mesto i ja častim sledeću turu koktela. Kao astrolog, moram od muke da se nasmejem kad udari zimska depresija, jer ovo su meseci Jarca i Vodolije. A čiji bi bili nego Saturnovi izaslanici? Jarac, Vodolija. Saturn, Sotona. Tomato, tomejto. Na isto se svodi – zaglavili smo najstrašnije. Čak je i ovoj Vodoliji sa Mesecom u Jarcu preko glave svega zimskog. Objektivno znamo da je uskoro kraj našim mukama, ali subjektivno smo zarobljeni u čeljustima boga večnosti. Ustani Goja da Astro Beba prilegne!

Pored višestrukih i očajničkih pokušaja, ova zima mi je i ljubavni život zavila u crno. Situacija sa poslednjim omiljenim dečkom se pretvorila u jurnjavu suprotnom trakom autoputa. Gume proklizale. Stanje krajnje alarmantno. Kolege na terenu javljaju ako bude preživelih.

U međuvremenu, kako bih izbegla maladaptivno fantaziranje o muškarcima koji ne bi ni trepnuli da padnem pod šine, oblačim mantil naučnika. Vreme je dakle, za jednu duboku psihoanalizu sa radnim naslovom: Šta je to u mojim venama što me tera muškim Škorpijama?

Deluje da ne diskriminišem kada su muškarci u pitanju. Što bi rekli, jedem svakakve pomije. I zaista na prvi pogled nemam određeni tip. Dajte samo trunku šarma, neki poremećaj ličnosti iz b klastera po izboru konobara i ja sam srećna. Postrojite sve moje ljubavnike i dobijamo slagalicu za uzrast od 29 do 59. Crni, pa plavi. Naši, pa stranci. Advokati, pa kontroverzni biznismeni. Dobro, dobro, malo je više ovih drugih, ne brojite mi zalogaje sad! Ima tu svega. Od bogova lepote do onih “Lepši je uživo majke mi!” Naizgled nespojiva heterogena masa testosterona i laži. Ali postoji jedna nevidljiva nit koja ih sve spaja. Ljubavni pattern postoji! Zagrebimo ispod spoljašnjeg izgleda, bankovnih računa i centimetara (onih i onih) i otkrićemo sliku izuzetno specifične kosmičke situacije. Tu situaciju bi ugledni astrolozi opisali kao nebesku tragediju. Ja je opisujem kao petak veče. Reč je naravno o sazvežđu Škorpije i u njemu par planeta. Konkretno Sunce i Venera. 

Ima li šta slađe od duševnog oboljenja? Pitalo je Sunce u Škorpiji. 

Ljubavna psihodrama u tri čina i četiri aktera. Odgovara Venera u Škorpiji.

Što ih ne bismo spojili?

Kunem se da nisam imala konkurs za ljubavnike na osnovu natalne karte. Hemija je čudo! Ne moram da vidim ništa da bih nanjušila nevolju. Slepa i gluva bih pronašla put do pakla. Tako su i moji muškarci iz prethodne godine svi do jednog Škorpije sa Venerom u Škorpiji. Privlačimo se kao budala i magnet za budale. Lako ih detektujem, a još lakše smuvam. Ipak sam i ja njihova šoljica cijanda. Za Veneru u Škorpiji prikaza ljubavi je upravo mršava crnka sa kožom boje svežeg leša. Ako vas nekad uhvati ta beda da se zalepite za škorpijsku Veneru, potpisujem vam recept za uspeh: crna farba, krvave kandže i izbegavanje Sunca bar dve godine. 

Tačno je kako kažu. Sličan se sličnom raduje. Pa je moja izopačena Venera u Ovnu pronašla svoju srodnu dušu, devijantnu u Škorpiji. Spaja nas ta Marsovska priroda koja nikako ne pristaje planeti nežnosti i ljubavi. Ona pita Zašto normalno ako može poremećeno? Zašto nežno kad možemo da se koljemo? I šta je to ljubav, ako nije rat? 

Tajson pokušava da navuče mini suknju. Ja pokušavam da napravim ljubavni sklad. Ne ide maco. 

Brzo kucam na vrata Saborne crkve i molim Svetu Petku za zaštitu i bar jednu noć mirnog sna. Možda će pomoći ako kupim 20 sveća? Uvek ista priča. Dosadila sam i Bogu i Svetoj Petki. Znaju da se vraćam istom đavolu čim pozvoni.

Iznova i iznova se taj ciklus ponavlja… Ma, ko sam ja da mi sudim? 
Vaša Astro Bejb

Foto: Promo

POVEZANE VESTI