Lifestyle brand na radaru – Moro Dabron

Tekst: Ivona Lekan

Ukoliko se pitate kako miriše čista emocija, Moro Dabron luksuzne sveće i parfemi mogli bi da vam daju odgovor.

Radoznali da ožive arome prošlosti i otkriju kako da najistančanije emocije i trenutke iz sadašnjosti uhvate i zauvek pretoče u slojevite mirise, Austin Moro i Eliza Debron su krajem 2020. godine pokrenuli brend koji umetnost izrade sveća i parfema podiže na viši nivo.

Glavna inspiracija za kreiranje unikatnih posuda za luksuzne sveće, kao i prefinjenih mirisnih nota koje odlikuju pet jedinstvenih parfema, inspirisani su zajedničkom ljubavlju prema nesvakidašnjim enterijerima i raskošnim vrtovima koji dva osnivača i prijatelja dele.

Prateći unutrašnji osećaj i želju da zajedničku ljubav i strast pretvore u nešto opipljivo, Austin i Eliza 2017. otvaraju Instagram nalog @moro_dabron. Zadivljujuće fotke inspirisane neoklasičnim senzibilitetom, renesansnim motivima i savremenim cvetnim aranžmanima, vrlo brzo stiču popularnost i lajkove Virgila Abloha, Jacquemusa i Alexe Chung.

Podstaknuti velikim brojem ljudi koji su prepoznali njihovu ideju, odlučuju da pokrenu sopstveni brend sa središtem u Londonu. Razvijanje jedinstvenih mirisnih nota i unikatnih posuda za sveće trajalo je tri godine, a nestrpljenju Moro Dabron fanova konačno je došao kraj u decembru 2020.

Tada su predstavljena tri parfema – Augustine, protkan drvenastim notama i tradicijom. Cyrus  koji se oslanja na ove drvene elemente, ali klizi u bujno zelenilo, osećajući se oštrije i manje zatvoreno i Of Gardens – nazvan po eseju Frensisa Bejkona iz 1625. koji miriše na proleće i mošus cveta narandže. Danas u ponudi imaju još dva parfema – Downland i Vita, kao i Discovery set u kojem ćete pronaći pet malih uzoraka svih navedenih parfema.

Mirisni vosak izliven u unikatne posude koje su ručno izrađene u grnčarijama u Engleskoj, zaštitni su znak i jedan od najtraženijih Moro Dabron proizvoda. Pet sveća – Augustine, Cyrus, Herbarium, Jamb i Of Gardens, odlikuju posebno kreirane složene arome, ali i drevni proces izrade posuda inspirisanih Constance Spry vazama, antičkim motivima i zanimljivom kombinacijom klasičnih i modernih elemenata.

Najlepše od svega je što kada mirisni vosak iz sveća sagori, skulpturalna zemljana posuda u kojoj je nekada bila sveća, može postati vaza ili dekorativni ukras u vašem enterijeru. Na taj način, moći ćete da zauvek uhvatite delić uspomena i trenutaka koje vas asociraju na ove unikatne mirise – baš kao što su to Moro i Dabron činili kada su ih izrađivali.

Foto: Moro Dabron

POVEZANE VESTI