Letnji favorit – Slip lanena haljina by J. Crew

Tekst: Maja Bunčić

Neki od razloga zašto preferiamo lan: lak, prozračan i najbliži osećaju kao da nemate ništa na sebi.

Leto je uveliko oko nas, a lagani materijali su najbolja modna odluka koju možete da donesete dok sunčani dani ispunjavaju našu svakodnevicu, zajedno sa visokim temperaturuma i propratnim vlažnim vazduhom. Postoji čitav niz stavki zbog kojih bi lan trebalo da bude ultimativna letnja osnova svakog garderobera u ovom periodu ne samo zato što je lep, već zato što je u pitanju organska tkanina, što je čini održivijom i manje zahtevnom u pogledu resursa od drugih tekstila.

Zbog svoje prozračnosti, trajnosti i svestranosti prirodno reguliše temperaturu ,“upija vlagu“ i „pomaže da se osećate sveže leti jer se brže suši od pamuka. Takođe, odeće od ove tkanine neće izgubiti oblik nakon pranja, pa ako se pravilno brinete o njoj, vrlo je verovatno da će biti u odličnom stanju godinama. Jedina mana jeste ta što se lako gužva, ali je dobra vest ta da što se više vaš laneni komad gužva, to je veći znak da je u pitanju super kvalitetan lan.

Uparite minimalističku lanenu haljinu sa laganim blejzerom i papučama za elegantnu poslovnu priliku ili odaberite cvetne ili haljine od lana sa volanima za posebne proslave. Lanena haljina prihvatljva je na plaži, koliko i u ofisu, a u uz odgovarajuću nadogradnju asesoarima i za večernje prilike i elegantnija izdanja.

Dizajneri su se ove sezone potrudili da ponude pregršt opcija ove omiljene letnje haljine, ali jedna se posebno istakla zahvaljujući svom jednostavnom minimalističkom stilu, koji pored neizostavnog komfora, donosi i notu sasvim suptilnog seksepila. U pitanju je:

J. Crew Gwyneth Slip haljina

Da li postoji silueta koja je vremenski bezvremena i pouzdana više od jednostavne slip haljine? Kate Moss iz ere ’90-ih u uskoj minimalističkoj haljini, smatra se vrhuncem nehajnog šika, koji se lako postiže i sa Gwyneth modelim od lana, dakle materijalu koji je mnogo lakši i leti pogodniji od svile ili satena. U pitanju je najprodavaniji model slip haljine koju potpisuje poznati američki brend J. Crew, a u aktuelnoj kolekciji nalaze se prvi modeli od lana u svetlo plavoj, tirkiznoj i crnoj boji, ali i u varijanti sa retro karo printom.

Nosite je samu, preko majice, ispod jakne, praktično na sve moguće načine i kombinujte sa omiljenim aksesoarima za autentičan izgled.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI