Lebdeći ajlajner i kako da se ove jeseni poigrate sa šminkom na vašim očima

Tekst: Milena Veselinović

Klasična crna linija na kapcima sa izvučenim cat eye krajem večni je klasik u svetu šminke.

Međutim, ako ste ajlajner entuzijasta, postoji još jedna opcija koja osvaja svet lepote lebdeći na vašem kapku – govorimo o trendu floating ajlajnera.

U prošlosti su makeup umetnici i stručnjaci iz beauty industrije isticali važnost preciznosti iscrtane linije povučene tik uz same trepavice. Međutim, floating ajlajner izgleda da donosi revoluciju. Inspirisan savršeno nesavršenim načinom šminkanja, ležernošću subotnje večeri i neočekivanim zaokretom, ovaj inovativni pristup dozvoljava više slobode na vašim očima.

Neka lebdi i treba da lebdi

Najbolji način da se opiše ovaj nekonvencionalni trend jeste ako vam kažemo da zamislite liniju koju ste neobavezno iscrtali oko očiju i koja nije direktno povezana sa bilo čime drugim. Umesto toga, ona je više postavljena u pregibu kapka ili dijagonalno ka stranama u smeru cat eye. Na ovaj način stvara se iluzija plutajuće linije između pregiba i obrva. Nema sumnje, neke ideje koje smo videli na društvenim mrežama prava su umetnička dela!

Jedno je sigurno – ovaj trend šminkanja je priča o slobodi i nesputanoj kreativnosti. Supermodel Gigi Hadid je jedna od prvih koja je prezentovala svoj look kada je odabrala jednostavne bele poteze četkicom iznad očiju. Međutim, ceo makeup može se podići na viši nivo uz jarke boje, kristale, sedef, šljokice i dramatičnije izvučene oblike.

11:11 lista ajlajnera uz pomoć kojih možete postići željeni makeup look:

Sephora 12 Hour Contour Pencil Eyeliner

Lancome Idôle Ultra-Precise Felt Tip Liquid Eyeliner

Haus Labs by Lady Gaga Optic Intensity Eco Gel Eyeliner Pencil

Patrick Ta Major Dimension Precision Gel Eyeliner

Gucci Stylo Contour Des Yeux Khol Eyeliner

Floating like all celebrities do

Gigi nije jedina poznata ličnost koja se odlučila za ovaj izgled. Camila Cabello je takođe predstavila svoju interpretaciju, birajući neon narandžasto-crvenu boju. I Vanessa Hudgens je ljubitelj ovog stila, dok su zvezde poput Addison Rae, Olivie Rodrigo i Camile Mendes odabrale klasične crno-bele nijanse.

Bez obzira da li ste za dramatične boje ili standardne tonove, floating eyeliner pruža bezbroj mogućnosti da izrazite svoju kreativnost i istaknete svoje oči na potpuno nov način. On je pravi izbor za vas ukoliko tražite nešto novo i osvežavajuće u svetu šminke!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI