Kruna Saint Laurent retail-a, flagship store na Jelisejskim poljima

Tekst: Milena Veselinović

Sa fasadom u Haussmann stilu i unutrašnjim prostorom koji odražava duh čuvene francuske modne kuće, najnoviji Saint Laurent flagship store pruža jedinstveno iskustvo kupovine i postavlja nove standarde u modnom retail-u.

Na najpoznatijoj pariskoj aveniji, Champs-Élysées, otvoren je ekskluzivni butik, ostvarenje sna Yves Saint Laurenta iz detinjstva. Pod genijalnim vođstvom kreativnog direktora Anthonyja Vaccarella, ovaj prostor simbolizuje moderni luksuz i živi uporedo sa brendom.

Make a wish…

Kreativni direktor Anthony Vaccarello, čije idejno vođstvo podiže modnu imperiju na viši nivo, osmislio je ovaj prostor kao harmoniju istorijskih i savremenih elemenata. „Želeo sam da ostvarim jednu od Yves Saint Laurentovih želja,“ rekao je Vaccarello, „da njegovo ime bude napisano vatrenim slovima na Jelisejskim poljima.“

Epitom modernog raskoša

Flagship store su specijalno dizajniranje radnje koje doprinose imidžu brenda, nudeći posetiocima sveobuhvatno iskustvo i usluge nedostupne na drugim mestima koje odražavaju posebnu vrednost. Unutrašnjost, kombinacija grubih tekstura i preciznih detalja, puno mermera, sive i crne boje, stvaraju dinamiku koja oslikava prepoznatljivu Saint Laurentovu klasiku sa futurističkim obrtom. Svaki kutak, od podova do nameštaja, reflektuje brendovu estetiku. Autentično, nesvakidašnje, sofisticirano, smelo i inovativno. Flagship store sadrži dela umetnika kao što su neonska skulptura koje je osmilio Cerith Wyn Evans i komade nameštaja koje je tvorio Donald Judd, a tu je i privatna bašta koja nudi neprikosnoveni mir u srcu grada.

Upgrade kreativne vizije

Najnovija i najveća flagship radnja, smeštena je u staroj zgradi na kultnoj pariskoj aveniji, i nudi kompletnu kolekciju svih artikala Saint Laurenta, uključujući odeću za muškarce i žene, torbe, obuću, aksesoare i fini nakit. Posebno odabrani komadi koji se mogu naći isljučivo na ovoj lokaciji govore u prilog njegovoj prestižnoj prirodi.
Ovaj flagship store, najveći od svih Saint Laurent butika, predstavlja novo poglavlje u istoriji modne kuće, simbolizujući modernu interpretaciju ekstravagancije u srcu Pariza. Ovo je destinacija koja odražava Vacarellovu viziju susreta zaostavštine i budućnosti, čineći svaku posetu vrednom pamćenja.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI