Kremasta rumenila koja će osvežiti svaki ten

Tekst: Milena Veselinović

Obožavana od strane šminkera, kremasta rumenila su naročito popularna zbog svoje moći da daju instant fresh izgled svakom licu i boji tena. Ona se lako blendaju i uklapaju sa ostatkom šminke.

Za razliku od većine drugih proizvoda, njihova puterasta formula pruža koži blistav efekat i baršunast izgled koji izgleda zdravo i lepo u svim prilikama.

Ovaj tip proizvoda zbog svoje specifične teksture sadrži više ulja, pa su zato kremastije formule pogodnije za suve tipove kože kojima nedostaje hidratacije. To ne znači da osobe sa masnijom kožom ne mogu da iznesu kremata rumenila, ali u njihovom slučaju potrebno je proizvod suptilno ’’umiriti’’ sa malo transparentnog pudera u prahu kako bi sve na licu izgledalo besprekorno.

Šminkerka Carissa Ferreri preporučuje da kremasta rumenila u ružičastoj boji nanosimo blago iznad  linije obraza. Potrebno je da se prvo nasmejemo kako bismo odredili preciznu zonu aplikovanja proizvoda. Na taj način uz blendanje ivica kako bi se napravili blagi vazdušasti prelazi, postiže se najsvežiji izgled koji deluje prirodno i romantično.

Kremasta rumenila dolaze u formi stikova ili u kompaktnim posudicama, a mogu se nanositi direktno na lice pa blendati prstima ili odgovarajućim četkama kao i mekanim sunđerčićima. Kako god da ih nanesete, šansa da nešto ne uradite dobro svedena je na minimum jer je ovo proizvod sa kojim se svi mogu snaći. Kremasta rumenila nanose se na kremastu podlogu, dakle nakon tečnog pudera. Ako ih nanesete na sveže matirano lice, proizvod se neće lepo rasporediti po jagodicama.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI