Kraljevi rokenrola se vraćaju! Rolling Stones objavio novu pesmu Angry

Tekst: Milena Veselinović

Od nezaustavljivog njihanja bokovima Mick Jagger-a, zavodljivih rifova gitare, pa sve do eksplozivne energije koja potresa stadione širom sveta, The Rolling Stones su inkarnacija rokenrola u svom najčistijem obliku.

Šta to čini ovaj bend, osnovan 1962. godine, tako neodoljivim i relevantnim čak i u trećem milenijumu?

Fenomen Rolling Stones-a

Jedan od najintrigantnijih aspekata ovog benda je njihova neprestana transformacija. Kroz šest decenija karijere, nastupali su u svim mogućim žanrovima, od bluza do rokenrola, od hard rock-a do reggae-a. Legendarna pesma „Paint it, Black“ iz 1966. godine, sa svojim orijentalnim sitarom, za mnoge je bila prvi susret sa psihodelijom. A tek što su prešli šezdesete, već su uveli disko u svoju muziku sa hitom „Miss You.“

Povratak na scenu

Sjaj i glamur ovog benda nisu samo rezervisani za njihove vršnjake. Možda više ne plešu kao u svojim dvadesetim, ali Mick Jagger i Keith Richards još uvek znaju kako da zapale masu i pokažu mlađim generacijama kako se to radi. Nakon 18 godina od poslednjeg izdatog albuma, ovi veterani rok muzike najavljuju veliki comeback.

Don’t Get Angry With Me

Kada su pre dve nedelje rešili da obožavaoce obraduju web sajtom koji najavljuje novu pesmu Angry, izazvali su pravu pobunu među fanovima. Stranica pod imenom dontgetangrywithme.com emitovala je 16 sekundi najnovije pesme, međutim iznova je pokazivala grešku prilikom učitavanja. Na tviteru je vest odjeknula poput pravog medijskog pucnja, nakon čega su se mnogi fanovi žalili bendu. Međutim, njihov menadžer je odgovorio samo sa ’’Don’t get angry with me’’. Ispostavilo se da je sve bilo deo marketinške kampanje u okviru promocije nove pesme, i svojevrsna meta šala koja je urodila plodom. Za nepune dve nedelje od premijere stigli su u sam vrh najslušanijih numera sa preko 15 miliona pregleda.

Don’t Get Angry With Me je rock numera urađena u stilu Stounsa sa nešto modernijim refrenom i melodijom koja će biti dopadljiva i mlađim generacijama. U spotu se pojavljuje glumica Sydney Sweeney koju poznajemo iz HBO ostvarenja Euphoria. Ova pesma biće uvertira za album Hackney Diamonds čija je premijera zakazana za 20. oktobar, a pre-order je dostupan na ovom linku.

Dok generacije dolaze i prolaze, jedno ostaje isto: energija i strast The Rolling Stonesa koji nas podsećaju da je rokenrol, baš kao i oni, večan. U doba digitalnog stvaranja i influensera, oni su hodajući dokaz da neke stvari jednostavno ne stare već samo postaju iskustveno bogatije.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI