Koss Porta Pro Wireless slušalice – prepoznatljiva klasika u modernom ruhu

Tekst: Milena Veselinović

Kada govorimo o legendarnim slušalicama, retke su one koje su preživele više od četiri decenije.

Koss Porta Pro predstavlja upravo takav primer, sa gotovo nepromenjenim dizajnom tokom više od 30 godina. Ipak, sada stiže nešto novo – bežična verzija ovog kultnog modela. Ali, da li je ovo gedžet koji zaista vredi i odgovara li na izazove modernog doba? 11:11 otkriva šta čini Koss Porta Pro Wireless posebnim.

Specifikacije i karakteristike

Svi audio entuzijasti verovatno znaju za Koss Porta Pro – timeless dizajn, voljen uprkos nedostacima, zbog izvanrednog kvaliteta zvuka po pristupačnoj ceni. U svetu audio opreme one su jedan od kultnih proizvoda, predstavljene prvi put 1984. godine. Prenos na bežičnu tehnologiju mogao je biti izveden na pouzdaniji način, ali kod Koss Porta Pro Wireless čini se da je pristup bio pomalo neočekivan. Umesto razvoja integrisanog Bluetooth modula, otišli su lakšim putem, koristeći tanki kabl koji povezuje dve strane slušalica. Specifikacije uključuju Bluetooth 4.1 sa apt-X, više od 12 sati trajanja baterije, kontrole na kablu, Comfort Zone podešavanja i sklopivi dizajn za kompaktno skladištenje. Najbolja karakteristika Koss Porta Pro je definitivno zvuk. Ovo je razlog njihove dugogodišnje popularnosti i buduće relevantnosti kao pristupačnih aparata iz ove kategorije. Nude neutralan zvuk sa blagom toplinom u srednjem rasponu, dobru separaciju i kvalitetan, ali ne preterano naglašen bas. Visoki tonovi su malo izraženiji, ali to je očekivano za uređaj ovog cenovnog ranga. Sve modele možete istražiti na linku ovde.

Udobnost pre svega

Koss Porta Pro odlikuje jednostavan, ali iznenađujuće robustan dizajn. Kombinacija tvrde plastike i metala čini ih otpornim na svakodnevno korišćenje, ali ne možemo im osporiti da su izuzetno udobne za višesatno nošenje. Međutim, kod bežične verzije, kabl i Bluetooth modul deluju prilično krhko, što budi mrvu sumnje u dugotrajnost. Dizajn je svakako nešto što se ne može poreći. Njegov old-school šarm podseća na vreme kada je uživanje u muzici na slušalicama bilo ultimativna zabava.

Koss Porta Pro Wireless predstavlja idealan primer dodira modernog i klasike koji se prenosi na svet gedžeta. Bezvremenska tehnologija je oksimoron, ali Koss Porta Pro slušalice su izdržale test vremena. Iako najnovija bežična verzija nosi određene kompromise i potencijalne nedostatke, njen šarm i kvalitet zvuka i dalje stoje kao simboli trajne vrednosti u svetu tehnologije.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI