Kolaboracija Serax x Kelly Wearstler – kulinarski san koji objedinjuje jednostavnost i eklektiku

Tekst: Eleven eleven

Belgijski brend visokokvalitetnih proizvoda za dom, Serax, i američka dizajnerka Kelly Wearstler napravili su senzacionalnu kolaboraciju.

Ova kolekcija koju čini skup predmeta za trpezariju je dinamični i harmonični dijalog između prošlosti i sadašnjosti, minimalizma i eklektike.

Kelly Wearstler nadaleko je poznata po svom multidisciplinarnom pristupu koji obuhvata osmišljavanje rezidencijalnih ali i komercijalnih prostora. Njena sposobnost da svemu što radi pristupi autentično i udahne jedinstvenu atmosferu dolazi do izražaja i u ovoj kolekciji, gde se svaki komad može smatrati malim umetničkim delom. Serax, sa druge strane, donosi bogato iskustvo u kreiranju detalja koji svakodnevni život čine lepšim i funkcionalnijim. Njihova filozofija savršeno se uklapa u Kellyn primarni koncept gde su materijali i forme u službi stvaranja ne samo lepote, već i praktičnih odgovora na moderne zahteve i kriterijume.

Ideja za kolaboraciju rodila se iz zajedničke želje da se stvori nešto jedinstveno

Ovo je kolekcija koja će istovremeno zadovoljiti i najzahtevnije šefove kuhinja i one koji uživaju u obrocima kod kuće. Podeljena je u dva dizajnerska pristupa, Dune i Zuma. Prvi predstavlja jednostavnost sa dvostrukim finišima – mat i visoki sjaj – što naglašava arhitektonsku preciznost oblika. Inspirisana je antičkom grčkom keramikom i karakteriše je niz porcelanskih predmeta u tri nijanse. Nasuprot tome, Zuma je oda svetlim, višedimenzionalnim tonovima i eksperimentalnim elementima koji reflektuju prirodne i umetničke uticaje. Uključuje kompletni set posuđa, velikih i manjih tanjira i opcija za serviranje kao i čaša. Svi predmeti iz kolekcije su pravi primer kako se sa svega nekoliko ključnih elemenata može kreirati atmosfera koja odražava kako tradicionalne tako i moderne vrednosti. Sienna tanjiri i postolja za torte, prekriveni terakotom, deluju kao da su stvoreni za gledanje, dok su stakleni predmeti u ombré nijansama jantara asocijacija na prirodu. Kelly ističe da je kolekcija zamišljena tako da unese osećaj razigrane jednostavnosti u svakodnevnu upotrebu posuđa i oplemeni svaki sto ili policu na koji se postave.

Ova kolaboracija ne samo da odražava harmoniju između disonantnih elemenata, već i stvara novi estetski jezik koji će zasigurno obogatiti kako hotelske tako i kućne prostore. Kelly Wearstler i Serax pokazali su da je pravo partnerstvo ključno za postizanje inovacija u dizajnu. Ova kolekcija dostupa je za kupovinu u Tilaa shop-u u TC Galerija i na linku ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI