Kolaboracija kojoj se radujemo: Naomi x BOSS, funkcionalnost koja traje

Tekst: Milena Veselinović

Svetski top model, aktivista, ikona stila, simbol neustrašivosti i zavodljivosti, Naomi Campbell udružila je kreativne snage i viziju sa renomiranim brendom BOSS, kako bi stvorili capsule kolekciju.

Ova linija podržava i prati potrebe savremene, dinamične žene koja puno putuje, a u narednim redovima donosimo više o toj kolaboraciji.

Modna sinergija za savremenu ženu u pokretu

Kroz svojih nekoliko decenija dugu karijeru, Naomi Campbell se istakla ne samo kao supermodel već i kao žena koja je beskompromisno svoja – baš poput žena kojima je kolekcija i namenjena. „Naomi x BOSS“ obuhvata esenciju luksuznih, ali prijatnih materijala poput kašmira i cupra, nudeći komade koji savršeno balansiraju između gracioznosti i stila, pružajući pritom maksimalnu udobnost. „Želim da se svi osećaju udobno, kao da je njihova odeća produžetak njihovih pravih ja“, objašnjava Naomi. Ideja za saradnju je potekla sa snimanja koje je Naomi imala za BOSS tokom 2022. a inspiracija koja stoji iza kolekcije jeste upravo njena vizija da stvori capsule odevne komade koji se mogu uklopiti u svačiji garderober, a koji će biti namenjeni ženi koja je jaka, nezavisna i uvek u pokretu. Spajanje ličnog Naominog stila formiranog kroz višegodišnje iskustvo šetanja modnim pistama, i saradnje sa brojnim dizajnerima, rezultiralo je interesantnim fashion rešenjima koja želimo u svom garderoberu.

Od vizije do relizacije: Kako je Naomi oblikovala svoje lično putovanje kroz modni dizajn

Radeći ruku pod ruku sa Markom Falcionijem, potpredsednikom kreativne direkcije u Hugo Boss kompaniji, i celim timom BOSS dizajnera, osmišljeni su nosivi, praktični komadi, sa tehnološki inovativnim tkaninama, počev od antibakterijskih završnih slojeva, dodatih karakteristika protiv gužvanja, kao i odeće sa printom koji ima anti-stress dejstvo, svaki komad je pažljivo osmišljen da odgovori na sve izazove modernog života. Kako Naomi ističe, današnja žena ima milion stvari na umu, a poslednja o kojoj bi morala da brine je njena odeća, posebno kada je u pokretu. Komadi koji su nam privukli pažnju su sivi vuneni oversize sako klasičnog kroja, bela košulja, kaput, mantil sa leopard dizajnom, ali i casual komadi poput duksa i trenerki sa leopard printom.

Posvećenost, odlučnost i pokretačka snaga

Inspirisana da pomera granice, vođena upornošću, talentom i inovativnim idejama, Naomi je uspela da opstane godinama na modnoj sceni, a svoje znanje, način života, filozofiju uspeha i puta ka vrhu, pretočila je u ovu kolaboraciju koju smo sa ushićenjem dočekali. Deo prihoda od prodaje, donira se humanitarnim organizacijama čije vrednosti ona podržava i koje su u skladu sa njenom filantropskom prirodom, pa je tako od 15. do 25. februara 20% prihoda od prodaje u Americi donirano neprofitnoj organizaciji ICON360 koja podržava crne dizajnere i bori se protivi iskorenjavanja nepravde i izazova sa kojima se dizajneri suočavaju. Sa željom da inspiriše i druge da se pokrenu i ostvare svoj puni potencijal, Naomi poručuje da nas upravo posvećenost i odlučnost vode ka cilju.

Poziv na slobodu, izraz individualnosti i snage, kroz ovu specifičnu kolaboraciju, Naomi Campbell i BOSS postavljaju nove standarde u svetu go to mode, nudeći komade koji su istovremeno elegantni i praktični. Ova kolekcija poručuje da moda može i trebalo bi da bude refleksija naše unutrašnje snage i nezavisnosti, dok nas u isto vreme inspiriše da živimo život punim plućima, bez ograničenja. Svi komadi dostupni su na linku ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI