Koje celebrity ličnosti vladaju beauty industrijom

Tekst: Milena Veselinović

TikTok zvezde, glumice, pevačice, spisak poznatih ličnosti koje su se upisale na listu osnivača sopstvenih kozmetičkih linija je podugačak, i ne, spisak se ne završava sa Rijanom, Hejli Biber, Arijanom Grande ili Jlo.

Nekada davno, u zemlji iza sedam gora i sedam mora…

Skoro je dvadeset punih godina kako je rijaliti i TV zvezda Jessica Simpson započela trend kreiranjem Dessert Beauty linije. Ovo je bilo davno pre vremena Kardašijanki i njihovih mnogobrojnih skincare i makeup brendova. Među prvima su svoje parfeme imale glumice Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Jennifer Lopez kao i kontroverzna Britney Spears, a onda je tržište u sekundi postalo preplavljeno poznatim ličnostima koje su imale potrebu da ostave svoj pečat.

Kud svi…

Jedna od vodećih ličnosti i kreativnih direktorki koje stoje iza beauty brenda je glumica Jessica Alba, koja je 2012.godine pokrenula svoj brend Honest Beauty. Danas je jedna od vodećih kompanija iza koje stoji neka poznata ličnost. Pre nje, Josie Maran lansirala je pažljivo osmišljeni brend organske kozmetike, kao i manekenka Miranda Kerr koja je osnovala Kora Organics. Nedavno se u celu priču upustila i Hailey Bieber sa svojom Rhode skincare linijom.

Zašto su popularni

Fenomen fasciniranosti poznatima ne poznaje granice, a njima se ne može osporiti uticaj koji imaju na svoje fanove. Želimo da znamo šta jedu tokom dana, gde kupuju garderobu, kakvu muziku slušaju, kojeg psa šetaju, i koji puder koriste. Želimo da znamo sve! Upravo su zbog takvog uticaja idealni za product placement koji će nam se urezati u memoriju i zbog kojeg želimo da spržimo naše kreditne kartice. Najmlađi izdanak Kardashian porodice, Kylie Jenner unela je pravu pometnju kada se pojavila na beauty nebu i plasirala tinejdž populaciji trend precrtanih usana. Ubrzo potom tržište su preplavili njeni karmini, a kompanija je za kratko vreme postala konkurentna znatno iskusnijim brendovima.

Aktuelne ličnosti

Selena Gomez nedavno se upisala na listu najpraćenijih ljudi na Instagramu, a brendom Rare Beauty promoviše lepotu različitosti dok ujedno ističe značaj mentalnog zdravlja i brige o sebi. Ako niste znali, iza Haus Laboratories krije se niko drugi do Lady Gaga, a za jedan od najpopularnijih celebrity beauty brendova Fenty Beauty ste, sigurni smo, čuli. Rihanna je postala ozbiljan igrač i u pravi čas pokrenula biznis. Iako često osporavan i na meti hejtera, Jeffre Star prilično je veliko ime na Youtube sceni i u domenu šminke sa svojom linijom. Popularni Supergoop! nalazi se jednim delom u vlasništvu teniserke Maria Sharapova, a u samom vrhu drži se i brend KVD Beauty iza kojeg stoji tatto artist Kat von D. Lista dalje ide preko Jennifer Lopez koja ima svoj skincare brend, glumice Gwyneth Paltrow i brenda Goop.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI