Kindred Black: elegancija spore lepote

Tekst: Milena Veselinović

Kada se govori o svesti o očuvanju planete i inovativnim načinima pridavanja značaja ekološkoj održivosti, Kindred Black se ističe kao preteča pokreta slow beauty.

Retro pakovanja koja podsećaju na starinske apotekarske bočice sa mističnim napitcima, zaintrigiraće vas i povesti na uzbudljivo putovanje kroz svet lepote i sanjarenja o boljem sutra.

Ovaj prestižni brend, osnovan od strane Alice Kindred Wells i Jennifer Black Francis, predstavlja odgovor na dinamičnu i užurbanu potrošačku kulturu današnjice. „Naša praksa spore lepote predstavlja drugačiji način gledanja na potrošnju i lepotu. Fokusiramo se na kvalitet i povezanost, a ne na konvenijenciju i trendove“, kaže Wells.

Zastanimo na čas i osvrnimo se oko sebe

Kao što je spora moda postala alternativa fast fashion modnim trendovima, tako je i spora lepota postala odgovor na neodržive prakse u kozmetičkoj industriji. U centru Kindred Black brenda je želja da se istakne vrednost onoga što je prolazno i jedinstveno. Svaka njihova formula smeštena je u ručno izrađenoj staklenoj posudi, zapečaćenoj voskom, koja se proizvodi u Kanadi, SAD i Meksiku. Uz nedavno uvedeni održivi program dopunjavanja, ova umetnička dela ostaju deo vaše svakodnevne rutine. Kindred Black predstavlja kolekciju proizvoda koja je fokusirana na očuvanje životne sredine i obuhvata proizvode za negu kože, šminku i parfeme.

Sve zastupljeniji refill koncept

Kako bi se smanjio ekološki otisak, Kindred Black je uveo program punjenja bez upotrebe plastike. Aluminijske dopune će biti dostupne za čak 75% njihovog standardnog asortimana, a cilj je da se cela kolekcija u budućnosti može dopunjavati. Ovaj korak je značajan ne samo sa ekološke strane, već i zbog promene svesti potrošača. „Želimo da se naši kupci osećaju povezano sa svakim proizvodom koji kupuju od nas, znajući priču iza svake formule ili sastojka“, ističe Wells.

Šta izdvajamo iz Kindred Black ponude

Ako stavimo po strani činjenicu da nas svaka pojedinačna bočica intrigira da zavirim i osetimo teksture i mirise, među bestsellerima se izdvajaju Rose Dew Facial serum za lice sa aromaterapijskim uljima koja će hidrirati, kao i Jasmine Creme za negu ruku, vrata i dekoltea. Zelena staklena bočica krije fantastičan Cucumber Cool Under Eye tretman za delikatnu zonu oko očiju koja umanjuje natečenost i deluje umirujuće. Balzam za osetljivu kožu Sunlit Rose Salve sa laticama ruže i jojoba uljem ima isceljujuća dejstva, i pakovan je u ultra malenu čudesnu staklenu posudu od svega 15ml. Unicorn Multiuse Oil je višenamenski proizvod koji će se sjajno pokazati na vašem telu, kosi i licu. Sadrži ulja jojobe, argana, kajsije, maline, skvalan, smilje, ružu te uspešno podmlađuje, hidrira i ujednačava ten.

Kindred Black je uspeo da stvori brend koji je istovremeno maštovit, a čvrsto ukorenjen u stvarnosti. Wells i Francis predstavljaju novu formu holističke lepote koja se proteže izvan skincare polja, dodirujući različite sfere života i pružajući osećaj sklada i povezanosti između tela, doma i planete. U svetu preplavljenom brzim trendovima i masovnom proizvodnjom, Kindred Black nas podseća na to koliko je važno zastati, razmisliti i ceniti ono što je autentično i trajno.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI