Khaite x Elhanati pomirila je lepotu umetnosti i mode

Tekst: Maja Bunčić

Kada art deco poprimi formu aktuelnih modnih trendova u obliku nakita onda je neminovno da je u  pitanju malo remek delo i to zlatno!

Američki stil susreće se sa danskim dizajnom u drugoj saradnji između brendova Khaite i Elhanati. 11 komada nakita predmet su limited edition kolekcije, prepoznatljive po geometrijskom dizajn kodu oba brenda. Dizajneri iz obe kuće dele ljubav prema periodu art dekoa, te su u aktuelnoj saradnji pokušali da uhvate neponovljivost dizajna u nakitu koji bogato referiše romanticizam.

Rad Orit Elhanati zasnovan je na kontrastu, onome između ekstravagantnosti i smirenosti, raskošnog zlata i čistih linija i reda. Stvarajući prostor za sebe u dizajnu, umetnosti i modi, ona se zadržava na ideji prolaznosti, težnji ka čudnovatosti kroz svoju divlju maštu, mešajući i imaginarno i svoje najranije emocije iz detinjstva, uspomene nastale na podneblju između Danske i Izraela.

Dvojac Catherine Holstein i Adam Pritzker stoje iza njujorškog brenda KHAITE, koji preobražava klasičnu američku sportsku odeću za 21. vek. Svaki komad odlikuje bezvremenost, a donosi svež pogled na ravnotežu suprotnih elemenata:  prošlosti i budućnosti, muževnosti i ženstvenosti, snage i mekoće, strukture i fluidnosti – istovremeno utelovljujući prepoznatljivu senzualnost i lakoću.

„Khaite i ja imamo sličan pristup ručnom radu. Dizajn Kate Holstein je poput siluete, ona upotpunjuju ženu. Dok moj nakit u toj priči postaje deo onoga koji ga nosi, nešto što je vremenski neograničeno i treba ga čuvati. Jake linije i detalji poput meke prašina na komadima imaju jedinstvenu ravnotežu, nešto što objedinjuje Katin i moj pristup zanatstvu i lepoti“, obrazložila je  Orit Elhanati.

„Nastavili smo da gradimo na osećaju art dekoa, sa zlatnom prašinom, uključujući veće upadljive komade i suptilniji nakit za svakodnevno nošenje“, dodaje Elhanati. „Ogrlica i narukvica imaju osećaj osnaživanja, a nošenje komada pruža raskošan izgled, poput minijaturnih skulptura.“

Senzibilitet art deko-a protkan je kroz kompletnu kolekciju aksesoara, koja uključuje veće upadljive komade i suptilniji nakit za svakodnevno nošenje. Ogrlice i narukvice dovoljan su detalj da podignu čitav stajling na viši nivo i podare vam osećaj moći, modeli kaiševa tu su da vrate slavu vintage glamu, dok svaki od komada podseća na minijaturne skulpture koji izgledu daje dozu art raskoši.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI