KHAITE SS 2024 – lakoća šik elegancije

Tekst: Ivona Lekan

Nove siluete, zavodljive stilske ideje i prepoznatljivi Khaite pečat koji odiše tihim luksuzom, najavljuju zanimljivu sezonu koja će biti u znaku odvažnih, šik ali ne i preteranih komada.

U mračnoj i hladnoj sobi koja je gostima pružala osveženje od vreline njujorških asfalta, osećalo se uzbuđenje i iščekivanje koje je uvek prisutno na Khaite pistama. Tajanstvenu ćudljivost oružarnice Park Avenue pojačavala su prigušena svetla koja su postavljala ton za novu kolekciju Catherine Holstein, koja se potpuno uklapala sa prvih nekoliko izgleda.

Hladna elegancija

Prvih nekoliko izgleda bili su u crnoj boji i u znaku poluprovidne pletenine sa čvrstom kožom u bajker fazonu. Sledile su jakne sa reverima koji su imali oštre vrhove, četvrtaste i predimenzionirane siluete, tradicionalno odelo koje je ponovo zamišljeno sa uvećanim reverima koji sežu do kolena, i upareno sa opuštenim pantalonama.

Jakne, mantili i kapute od kože – jedni od najprepoznatljivijih i najesencijalnijih proizvoda etikete iz Njujorka – takođe su oličavali oštre kvadratne oblike, a stilizovani su sa elegantnim haljinama sa resama i mini suknjama. Ipak, ukoliko ste više ljubitelj Khaite bomber jakni koje ne prate strukturu, kolekcija za sledeću sezonu sadrži i jednostavnije i opuštenije opcije koje će biti savršeni prelazni komadi od zime do proleća.

Dijalog između tvrdog i mekog

Iako su prvobitni izgledi odisali čvrstinom i mračnim nijansama, Catherine je uspela da pronađe savršenu sredinu između toga da ostane verna dizajnerskim kodovima brenda i ponudi nove siluete i stilske ideje.

Tamne neutralne nijanse razbijene su radosno živahnim crvenim bojama, ali i prepoznatljivom lakoćom u krojenju koja se mogla se videti u jednostavnim haljinama sa tankim rukavima, haljinama sa dubokim dekolteom i izrazito strukiranim pantalonama, svilenim bluzama sa balon rukavima i haljinama od organze koje su odavale i ženstven i moćan utisak, dok su se mešale sa bajkerskim jaknama i boss krojevima.

Pored novih oblika i silueta sa kojima se Khaite na zanimljiv način poigrao, komadi u crvenim nijansama – poput sofisticirane, šik i moćne haljine sa balon rukavima – naterali su sve goste da podignu telefone kako ne bi propustili magiju trenutka. Ovaj izgled je odražavao dizajnerkinu modernu estetiku ženstvenosti i njeno majstorstvo strukture i forme.

Detalji koji prave razliku

Khaite outfit nije potpun bez propratnih dodataka, a najveću pažnju svakako je privukao mesingani kaiš sa motivom ruke, koji je odavao nadrealni utisak ostavljajući prisutne da razmišljaju o njegovoj simbolici. Nekoliko modela nosilo je novu Dakota Duffle torbu od baršunaste antilop i kože sa reljefom pitona, dok su drugi nosili The Bridget, strukturiranu torbu sa mesinganim hardverom.

Za ljubitelje cipela Holstein je predstavila nove sandale sa T-kaišom nazvane Marion, kao i The River cipele sa kaišem oko članaka od naborane teleće kože u nijansi lavande.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI