KDA – životni prostor koji inspiriše

Tekst: Milena Veselinović.

Kada se spomene Beograd pomislimo na tradiciju, bogatu kulturu ali i arhitekturu. No, šta se desi kada se istorijski ambijent sastane sa inovacijom i savremenim dizajnom?

Odgovor se krije u jedinstvenom projektu koji se po prvi put pojavljuje na ovim prostorima – The Apartment by KDA. Nalazi se u zdanju pod imenom Palata Miloša Savčića na Andrićevom vencu, koji predstavlja kulturni spomenik podignut u periodu od 1924. do 1926. godine. Upravo ova lokacija donosi nam potpuno novi koncept luksuza.

Nebo je granica

Nalazeći se u samom centru grada, u neposrednoj blizini značajnih institucija poput Parlamenta i Predsedništva, ova oaza moderne arhitekture deo je kulturne i istorijske tapete koja krasi Andrićev venac. Na površini od oko 200 kvadratnih metara, apartman odiše svežinom i prozračnošću, sa visokim plafonima i terasom koji pružaju pogled na urbani pejzaž Beograda. Iza kompletnog projekta stoji jedno od najznačajnijih imena srpske moderne arhitekture, arhitektkinja Ksenija Đorđević, čije ime potpisuje mnoge uspešne projekte poput hotela Moskva, Informbiroa Filharmonije, hotela Bristol, Liberte, Zoom Art Cafe, West 65 Tower. Osim KDA prostora na Andrićevom vencu, Ksenija je sa svojim timom otvorila i KDA West 65 koji svojim konceptom korespondira sa duhom Novog Beograda.

Kseniju rado pratimo na Instagramu @ksenijadjordjevic jer osim insajderskih uvida u to šta je novo u svetu uređenja enterijera, uživamo u njenim timeless odevnim kombinacijama. Vitke figure, damskog držanja u zanosnim Chanel kompletima, i specifičnog stila dostojnog jedne dizajnerske heroine, Ksenija pleni kako talentom, tako i svojom pojavom.

Dizajn i inspiracija

Dizajniran u stilu koji se može opisati kao nežni french chic minimalizam, KDA prostor je ispunjen detaljima koji su minimalistički ali vizuelno upečatljivi. Suzdržana i čista estetika kombinuje tople elemente koji prostoru daju osećaj udobnosti i autentičnosti. Svetski poznati brendovi poput Florim, Gessi, Miele i B&B Italia, ali i regionalna imena kao što su Gir i Metropoliten, udružili su se da kreiraju ambijent koji je više od običnog stana – to je galerija posvećena lepoti življenja. Inspiracija? Da se osmisli prostor u kojem se svaki element može osetiti – videti, dodirnuti, pomirisati.

Šta nudi The Apartment by KDA?

Ovo je prvi shoppable apartman na Balkanu. Zainteresovani mogu zakazati posetu i, dok uživaju u čaši šampanjca, izabrati komad nameštaja, umetničko delo ili kompletan enterijerski dizajn. Ponuda je široka – od kuhinja, kupatila, raskošnih sofa, do unikatnih tepiha, sveća, parfema za dom.

Više od prostora – neprikosnoveni doživljaj i posebno iskustvo

The Apartment by KDA suptilno prevazilazi granice izložbenog prostora. To je, kako ga sama Ksenija vidi, društveni klub koji okuplja ljude sa sličnim snovima, vrednostima i estetikom.

Ukoliko želite da unesete dozu sofisticiranog luksuza u svoj život, The Apartment by KDA nije samo mesto koje vredi posetiti – ovo je mesto koje treba doživeti. Apartman ne nudi samo nameštaj ili estetski ugođaj, već kompletno iskustvo koje transformiše našu percepciju prostora, dizajna kao i samog života.

Foto: KDA, Instagram

POVEZANE VESTI