Karimoku Case Study, nameštaj koji čini ljude srećnim

Tekst: Ivona Lekan

Kroz suptilnu pobunu protiv trendova Karimoku, japanski proizvođač drvenog nameštaja iz Tokija ispunjava primarni, na prvi pogled jednostavan cilj – da kroz komade nameštaja učini život lakšim i lepšim.

Osnivanjem podbrenda Karimoku Case Study, kompanija se udružila sa arhitektama širom sveta kako bi se još više približila ovom cilju – da kroz dizajniranje autentičnih kolekcija zadovolji specifične potrebe određenog prostora i okruženja, stvarajući savršenu harmoniju prirodnih materijala i bezvremenskih detalja.

Da se ne okreću sve velike kompanije masovnoj proizvodnji i zanemarivanju zanata, istorije i primarnih ciljeva, dokaz je Karimoku. Neprekidno radeći na inovativnosti i novim rešenjima, ovaj veliki japanski proizvođač drvenog nameštaja ne samo da nije zaboravio svoj glavni cilj, već je uspeo da ga usavrši i upotpuni uz pomoć novih ideja i želje da stvori kohezivan prostor u kome će se ljudi koji ga koriste osećati udobno, sigurno i srećno.

Osluškujući osnovne ljudske potrebe u vreme ratova, podeljenosti i ubrzanog načina života, Karimoku dobija inspiraciju iz Case Study programa pokrenutog sredinom XX veka. Glavna ideja je istraživanje holističkog pristupa dizajnu nameštaja koji kroz korišćenje isključivo prirodnih materijala odgovara jedinstvenim potrebama življenja.

Pristupajući svakom životnom okruženju kao pojedinačnoj i posebnoj studiji, Karimoku Case Study se udružuje sa svetski poznatim arhitektama u kreiranju kolekcija koje svoje priče pripovedaju ne samo kroz estetiku, već i kroz autentične komade nameštaja sačinjene od materijala koji vremenom dobijaju na lepoti, istovremeno odgovarajući na osnovne ljudske potrebe i uvažavajući njihova osećanja.

Prepoznajući sve veću težnju ka povratku prirodi i viđenju doma kao svojevrsnog utočišta od gradske buke i haosa, Karimoku je do sada realizovao devet Case Study kolekcija. Verujući da se stvaranjem okruženja sačinjenog od prirodnih materijala kvalitetnog i funkcionalnog dizajna na efikasan način poboljšava kvalitet života, ove studije na svojevrstan način slave čoveka i njegove savremene potrebe u čiju službu je stavljen jedinstven dizajn.

Ukoliko ste u potrazi za nameštajem izrađenim od najkvalitetnijih prirodnih materijala koji će vaš dom oplemeniti dozom suptilnog luksuza i funkcionalnosti, čineći da se osećate udobno, sigurno i srećno, kontaktirajte neke od Karimoku distributera u Evropi ovde.

Foto: Karimoku

POVEZANE VESTI