Kao na filmu: House of Gucci sada je deo ponude na Airbnb

Tekst: Milena Veselinović

Udahnite duboko jer svi vaši snovi o životu kao na filmu mogu postati stvarnost.

Kada se pojavio trejler za film Ridley Scott-a The House of Gucci, sniman po istinitim događajima koji su uzburkali italijansku medijsku scenu devedesetih godina, javnost su zaintrigirale sledeće stvari: Da li će film o porodici koja je sagradila modnu imperiju izazvati senzacionalizam poput onog kada se kobni događaj desio? Kako se Lady Gaga snalazi u ulozi Patrizie? Gde se nalazi čuvena palata u kojoj su snimane porodične scene?
Film je uzgred postao prava poslastica za modne kritičare ali i ljubitelje italijanskih pejzaža koji su okupirani prelepim kadrovima privatne rezidencije, istraživali poreklo iste. Otkrivamo vam da je ova velelepna građevina iz sedamnaestog veka sa raskošnim vrtovima, ukrašena pozlaćenim enterijerom, freskama u baroknom stilu, u kojoj u filmu živi Aldo Gucci, zapravo vila Balbiano na jezeru Komo u severnoj Italiji.
Sagradio ju je kardinal Tolomeo Gallio u 16.veku, a bila je poznata kao dom kardinala Durinija koji je tu živeo u 18.veku. On je tokom svog života prikupio impozantnu kolekciju umetnina, a na zemljištu oko vile sagradio je i crkvu. Tokom njegovog života vila je bila poznato mesto okupljanja tadašnjeg intelektualnog sveta, ekstravagantnih banketa i luksuznih večera.

Ovaj dragulj na jezeru Komo ima šest spavaćih soba i kupatila, i jedna je od najvećih privatnih rezidencija u tom delu Italije. Vila je okružena posebno dijazniranim vrtovima nagrađivanim za svoju lepotu od strane Britanskog udruženja za uređenje vrtova, a unutrašnjost vile jednako je raskošna, visokih plafona, ispunjena antičkim nameštajem sa zlatnim dekoracijama. Sada je ova lepotica dostupna u okviru AirBnB ponude.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI