Kako mirišu senzualnost i snaga – Hermès predstavio Oud Alezan

Tekst: Milena Veselinović

Između dominacije i mekane senzualnosti granice često umeju da se mistično prepliću, a Hermès nam kao svoj odgovor donosi Oud Alezan, parfem koji je manifest izražajnosti bez izvinjenja.

Na čelu ove olfaktorne revolucije stoji Christine Nagel, parfimerka koja je hrabro iskoristila oud, supstancu poznatu po svojoj luksuznosti i kompleksnosti, za stvaranje prvog Hermèsovog mirisa te vrste. Ova pustolovina započela je kao intimni eksperiment, gde su zemljane, senzualne note ouda u rukama Nagel dobile novo ruho kroz spoj sa ružinom vodom i oksidom.

Rođenje legende

Priča Oud Alezana počinje neočekivano, na jednom od važnih sastanaka gde je CEO Hermèsovih parfema primetio neodoljiv miris koji je Nagel nosila. „Šta to miriše na tebi?“ bilo je pitanje koje je odjeknulo prostorijom. I tako, iz lične kreacije, Oud Alezan je rođen da zauzme mesto u prestižnoj kolekciji Hermessence. Nagel je osigurala da estetika, materijali i pažnja prema detaljima koji karakterišu Oud Alezan budu u skladu sa svakim Hermèsovom parfemom, posebno naglašavajući poštovanje prema poreklu sastojaka. Inspiracija datira iz Nagelinog detinjstva, kada je započet njen dugi olfaktivni put, nakon što su joj bliski susreti sa konjima oblikovali viziju za Oud Alezan.

Senzualnost u svakoj kapljici

To je uniseks parfem koji kombinuje intenzitet ouda sa kontrastnim notama ruže, i dostupan je u u tri mililitraže. Oud Alezan je simfonija suprotnosti koja spaja snagu ouda sa nežnošću i oštrinom ruže. Ambicija da Oud Alezan ima prepoznatljiv potpis je ostvarena – on izaziva divljenje i prepoznatljivost među svima koji ga isprobaju. Nagel naglašava da ove note nisu za one koji žele ostati neprimetni – Oud Alezan se ističe jedinstvenom kombinacijom sastojaka, pažljivom izradom i pričom koja je jednako bogata kao i sam proizvod.

Hermès Oud Alezan nas podseća da prave vrednosti leže u autentičnosti, senzualnosti, i snazi. Kroz slojevite note ouda i ruže, vodi na olfaktivno putovanje koje probija granice uobičajenog, pozivajući nosioce da se izraze sa sigurnošću i elegancijom. Hermès, sa svojom novom mirisnom kreacijom, još jednom dokazuje da prava umetnost asocira na hrabrost, inovaciju i nezaboravne priče.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI