Kada stil sretne snagu – Sve što želite da znate o novoj Tod’s x Lamborghini saradnji

Tekst: Danka Grubačić

Dva vrhunska brenda, svaki lider u svojoj kategoriji, udružili su snage na projektu koji je odmah proglašen kolaboracijom godine, lansirajući kolekciju luksuznih mokasina i patika kroz sinergiju dva omiljena muška statusna simbola.

Vizija i strast, u kombinaciji sa nepokolebljivom posvećenošću istraživanju i kvalitetu, osnove su poslovne filozofije na kojima počivaju i međusobno se povezuju najuticajniji brend italijanskog modnog pokreta Sprezzatura (casual chic) Tod’s i najprestižnija marka italijanskih automobila Lamborghini. I upravo su to atributi koji su ih doveli do inauguralne modne saradnje kojom pomeraju granice neprikosnovenog italijanskog stila i redefinišu pojam klasične muške obuće.

Novi standardi u sektoru luksuza

Kolekcija obuće nazvana Tod’s For Automobili Lamborghini debitovala je na samom početku 2024. i to nimalo slučajno na prvom i najvažnijem događaju u svetu muške mode – sajmu Pitti Uomo u Firenci. Ovo je mesto rezervisano za „najbolje od najboljeg“ koji tradicionalno slavi zanatsko umeće i inovacije, kvalitete koji definišu vrhunac italijanske tradicije dizajna i proizvodnje, uz pedantan fokus na detalje. Posebnu čar prezentaciji dalo je i izlaganje najnovijeg Lamborghinijevog „čudovišta“ na četiri točka koji je fabrika prošle godine izbacila na tržište pod oznakom Revuelto, predstavivši ga kao zvaničnog naslednika Aventadora i prvo elektrifikovano vozilo sa najsnažnijim 12-cilindarskim motorom u svom portfoliju. Saradnju „otvara“ mini serija koja uključuje samo Gommino mokasine i klasične Tod’s kožne patike, dostupne u živopisnim žutim, zelenim i plavim nijansama, karakterističnim za atraktivne sportske automobile. Dodatnu ekskluzivnost kolekciji daje činjenica da je čini svega 11 modela, a posebno je zanimljivo da su isti modeli dostupni i za žene.

Hod visokih performansi

Akcenat je definitivnop na Gommino modelima koji donose potpuno novi dizajn inspirisan estetikom Lamborghinijevih automobila visokih performansi definitvno. Detalji sa cevastim trakama poboljšavaju njihovu aerodinamičku privlačnost, dok masivni reljefni đonovi podsećaju na „vrele gume“ spremne na pun gas. Ulivajući osećaj udobnosti, uklapanje boje gumiranih jastučića sa bojom pete daje i dozu elegancije. Za njihovu izradu korišćena je najkvalitetnija italijanska koža iz čuvenih porodičnih kožarskih radionica u kojima zanatlije i dalje praktikuju ručnu obradu u vidu sečenja i šivenja.

Kuriozitet je da je ovo samo prva u nizu kolekcija dva velika brenda koji će svoju saradnju uskoro proširiti na kožnu galanteriju i kolekciju odeće. Do tada, modeli iz kolekcije Tod’s X Lamborghini dostupni su za kupovinu putem online prodaje na portalu automobililamborghini.tods.com. Oni koji žele Lamborgini na svojiom stopalima za jedan par ovih mokasina treba da izdvoje 895 dolara, dok elegantne bele patike sa akcentima u boji staju 975 dolara.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI