Javna tajna: Havre Studio je mesto najboljeg vintage šopinga među poznatima

Tekst: Maja Bunčić

Vintage odeća je uvek bila popularna među onima koji vole da eksperimentišu sa stilom i da načine svojevrsni pomak u odevanju, težeći autentičnom načinu modnog izražavanja. Međutim, pronaći zaista kvalitetne i očuvane vintage komade, koji pri tome odgovaraju vašem ukusu, kao i figuri, misija je (koja se u startu čini) osuđena na propast.

Na sličan način razmišljala je i današnja ponosna vlasnica jednog od najpoznatijih vintage šopova u modnom svetu –  Madeleine Frandsen, pasionirani vintage sakupljač i restauer stare garderobe.

Njen Havre Studio postao je pravo otkriće za sve ljubitelje ovog modnog izražaja iz razloga što se fokusirao na vitage komade koji bi svako želeo da obuče, a ne na one koje nakon nepromišljene kupovine završe na dnu ormana. I to je ono što je načinilo značajnu razliku, koja je ovaj online šop vrlo brzo postavila na modni radar trendseterki. Pored toga, šop nudi jedinstvenu kolekciju vintage odeće koja je reciklirana, prepravljena i očišćena tako da izgleda kao potpuno nova.

Danas uveliko popularan Havre Studio, na stilskoj „must have“ mapi, pojavio se prvobitno kao hobi Madeleine Frandsen, koja se zaljubila u vintage pijace, preselivši se te 2019. u Meksiko Siti. Danas uspešna poslovna žena (sa neprekidno postavljenjim pitanjem na Instagramu: Kako je uspela da pokrene sopstveni biznis?) ideju za osnivanjem ove vrste šopa, oživela je sakupljajući i preuređujući vintage komade za sebe i svoje prijatelje. No, ubrzo je shvatila da postoji mnogo, mnogo više ljudi koji dele njenu strast. Tako je korak po korak, nastao Havre Studio – online šop koji danas svojim kupcima nudi svojevrsno modno blago.

Na sajtu Havre Studija možete naći različite vrste vintage odeće, od kostima, suknji, košulja, blejzera, korseta, do torbi i aksesoara. Svaki komad je unikatan i ima svoju priču. Neki od komada su čak potpisani od strane poznatih dizajnera kao što su Christian Dior, Pierre Cardin ili Hugo Boss. Osim toga, Havre Studio nudi i mogućnost da poručite svoj prilagođeni komad po vašoj meri i želji.

Jedinstveni pristup i veliki izbor pomno odabarnih vintage komada svakako su glavni razlozi koji su privukli ne samo brojne modne zaljubljenike, već i mnogobrojne poznate i javne ličnosti, koje cene vintage i žele da podrže održivu modu. Među njima najviše se ističu Hailey Bieber, Emily Ratajkowski i Kendall Jenner.

Odakle Havre Studio nabavlja ove retke komade?

Kompletan nastanak brenda Havre Studio povezan je sa otvorenim pijacama u Meksiko Sitiju, gde je Madeleine Frandsen pronašla sve svoje vintage dragulje. Ove pijace su tradicionalni način trgovine u Meksiku još od prekolumbovskog perioda. Na njima se može pronaći praktično sve: od svežeg voća i povrća, do cveća, nakita i zanatskih proizvoda. Madeleine Frandsen posećuje različite tianguise (mobilne otvorene pijace koje se pojavljuju istog dana svake nedelje) i bira najbolje komade, koje zatim prenosi u svoju radionicu gde ih restaurira i prilagođava za svoje kupce.

Kako se može doći do ove vintage garderobe?

Foto: Havre Studio

POVEZANE VESTI