Jamie Oliver stiže u Beograd – Sve što znamo o restoranu Jamie’s Italian

Tekst: Eleven eleven

Čuveni svetski kuvar Jamie Oliver obradovao je fanove i otvorio nedavno svoj prvi restoran u Beogradu na vodi, čime je naš glavni grad dopisao na podugačku listu na kojoj se već nalaze restorani u Irskoj, Portugalu, Brazilu, Mađarskoj, Indiji, UAE.

Ukusi Italije u nešto izmenjenom domaćem ruhu, obogaćeni sezonskim sastojcima dobavljenih od lokalnih proizvođača i Jamievom magijom, impresivni ambijent, razlog su da posetimo Jamie’s Italian i uverimo se u kvalitet usluge iz prve ruke.

Najviši standardi i neprikosnovena estetika

Popularni britanski chef, autor brojnih kuvara i emisija, na ovom projektu sarađivao je sa timom arhitekata iz projektantskog studija SoHo Architecture. „Ponosan sam na Jamie’s Italian. Naš neverovatan tim je kao velika porodica – brinuće se o vama dok uživate u ukusnoj, a jednostavnoj hrani koju pravimo od najkvalitetnijih sastojaka. Sjajna hrana, atmosfera, prelep ambijent. Dobro došli u Jamie’s Italian“, stoji u zvaničnom Jamievom obraćanju na sajtu.

Enterijer obiluje zavodljivom prirodnom svetlošću i velikim brojem stolova za sedenje. Obogaćen je elegantnim toplim zemljanim tonovima, terakotom, nijansama bež i bojama peska, kao i maslinasto zelenom koje pružaju osećaj komfora, kreirajući pritom izuzetno prijatan ambijent u kojem je uživanje boraviti i ručati. Restoran odiše modernim konceptom koji na idealan način predstavlja simbiozu italijanskog dizajna sa balkanskim uticajima. Dominiraju prirodni materijali poput drveta i kamena, a izbegnute su oštre linije i zamenjene fluidnijim oblicima, što doprinosi opuštenijem, nepretencioznom izgledu. Detalji poput bogatih mekih tekstila u bojama koje asociraju na Mediteran, kao i pažljivo odabrane dekorativne biljke, dočaravaju atmosferu italijanskih terasa dodajući svežinu celoj priči.

Dodir Italijanske kuhinje koji će zaseniti sve što ste do sad probali

Na meniju se ističu pre svega ručno rađena testa koja se koriste za paste, zatim selekcija domaćeg peciva uključujući fokaču, tapenadu od crnih maslina i sušenog paradajza. Ispraćeni su poslednji gastronomski standardi tako da je za određena jela istaknuto da su gluten free, vegetarijanska ili veganska. Sa glavnog menija preporučujemo hrskavi celer, the Ji Burger, piletina Milaneze, zatim tu je čitava lista najsočnijih pica zalogaja uključujući Marinaru, La Biancu, Juliettu, ali i klasičnih očekivanih ukusa poput taljatela Bolonjeze, kremaste karbonare ili raviola sa tartufima. Imaju i dečji meni za najmlađe, kao i ponudu kolača i sladoleda, a ne smemo da izostavimo i selekciju pića koja uključuje koktele ali i zanimljivu ponudu vina. 

Restoran se nalazi u ulici Hercegovačka 14, u Beogradu na vodi, a sajt na kojem možete obaviti rezervacije je ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI