Jacquemus- Chapeau maestro!

Tekst: Jelena Milovanović

Za manje od 15 godina postojanja, brend Jacquemus iz sezone u sezonu uspeva da parira modnim gigantima i konglomeratima i da zadaje korak u kreativnosti koji je teško pratiti

Svet sa oduševljenjem prati svaki njegov korak iz jednog jedinog razloga – brend Jacquemus inspiriše! Kao i po običaju, kolekcijom inspirisanom princezom Dajanom “Le Chouchou”, mladi brend je pokazao svoju sposobnost da se takmiči sa najvećim imenima tako što je organizovao vizuelno upečatljiv događaj u Versaju.

Vizuelna upečatljivost i fotogeničnost događaja ovom revijom ulazi u istoriju, baš kao i poslednja revija koja je održana poznatija pod imenom “Bitka kod Versaja“ 1973. godine, gde su najpoznatiji američki dizajneri izazvali svoje francuske kolege u cilju prikupljanja novca za obnovu zamka. Dizajner Simon Porte Jacquemus, poznat je po tome što bira postavke koje dočaravaju njegov rodni jug. U prošlosti je preuzeo polje lavande u Provansi, rezervat soli u Arlu, uvalu u Marseju.

Iako je revija održana u velelepnoj i luksuznoj palati brend je ostao veran svom DNK i tako je ova revija odisala mladalačkom nevinošću koja karakteriše ovaj brend. Pista je bila dugi crveni tepih na travi pored jezera. Scena nije mogla biti fotogeničnija – kako iz ugla drona koji snima crvenu traku koja se kontrastno izdvaja na zelenilu parka, tako i iz ugla gostiju, koji su bili veoma srećni da se slikaju u svojim čamcima, sa suncobranima u jednoj ruci i palatom u daljini.

Lejdi Di je inspirisala dizajn, pa se mogao primetiti stil 80-ih, kao noseći vizuelni momenat kolekcije. Pufnasti rukavi, naglašeni volumen, printovi tufni, nabori i zgužvane teksture, tutu podsuknje i krinoline su dominirale kolekcijom. Jedan od upečatljivijih momenata su bile hulahopke sa printom ruže i haljina inspirisana čuvenom “ Revenge“ haljinom. Kendal Džener je tako nosila safirnu ogrlicu, očigledno inspirisanu omiljenim ogrlicom princeze Dajane. Sačinjena od redova bisera sa safirom u sredini, princeza od Velsa je nosila sličnu ogrlicu uz famoznu haljinu Christine Stambolian 1994. godine. Prozirnom donjem vešu i košuljama bez leđa u novoj kolekciji pridružili su se prsluci na pertlanje i niz obuće sa četvrtastim vrhom u vidu baletanki i salonki.

Oko 200 zvanica, među kojima su bili Eva Longorija, Viktorija i Dejvid Bekam, Monika Beluči zadivljeno su pratili reviju koja je po svemu sudeći oduzela dah čitavom svetu. A mi uzbuđeno očekujemo sledeći poduhvat ovog brilijantnog dizajnera, jer upravo kada pomislimo da je nemoguće nadmašiti prethodni event, ovaj mladi genije nam dokaže da je to itekako moguće. Chapeau!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI