Iz iskustva: Ove okoloočne kreme brišu bore

Tekst: Milena Veselinović

Mnogo je razloga zbog kojih je redovna i pravilna nega dobra za našu kožu.

Iako je jedno vreme bila aktuelna debata da li su okoloočne kreme neophodne u nezi, ista je okončana iznošenjem naučno utemeljenih činjenica da je koža oko očiju tanja nego na ostatku lica i da kao takva ima drugačije potrebe kako bi uvek izgledala negovano i sveže.

ZONA OKO OČIJU ZAHTEVA DELIKATNU NEGU

Koža u regiji donjeg kapka je najtanja u poređenju sa ostalim zonama na našem telu, i na njoj se najbrže vide znaci starenja, tamni kolutovi, bore i opuštenost. Nema kolagena i elastina, ne sadrži lipide i sve se to mora nadoknaditi adekvatnom negom. Ako ne vodite računa, prvi znaci umora, neispavanosti, dehidratacije primetiće se u ovoj regiji pa ćete delovati starije. Sav akumulirani stres kojem ste izloženi tokom dana odraziće se na vaš celokupan izgled, a negativne posledice možete sprečiti posvećenošću i dobrim odabirom proizvoda. Kreme za kožu oko očiju su posebnih formulacija prilagođenih tanjoj koži, oftalmološki testirane, ne sadrže parfeme niti druge sastojke koji izazivaju iritacije.

MOGU LI BORE NESTATI?

Starenje je prirodan proces i ne bi trebalo da ga se bojimo. Svi bismo voleli da smo zauvek mladi, lepi i bez bora. Međutim, od momenta kada kročimo na svet, ulazimo u ciklus ’’sazrevanja’’. To je put kojim idemo. Gledajmo na to sa iskustvene strane, svaka naša bora može pričati neku lepu priču. Proces kojim naša koža stari zavisi od mnogo unutrašnjih i spoljašnjih faktora. Zdravim navikama i načinom života koji pogoduje telu prvi znaci starenja mogu odgoditi na izvesno vreme. Glavna prevencija je hidratacija. Koža koja prima dovoljno hranljivih materija, održava elastičnost na optimalnom nivou, sveža je i jedra.

MAGIČNI ŠTAPIĆ U KREMI

Kreme za kožu oko očiju su bazirane na sastojcima koji rešavaju specifičan problem. Tako ćete vitamin C i niacinamid naći u kremama koje obećavaju posvetljavanje tamnih kolutova,  kofein u onima koje uklanjaju natečenost i kesice oko očiju, a retinol i peptide u proizdovima koji odlažu pojavu bora. Predstavljamo vam listu proizvoda koji prema dermatolozima Amanda Doyle i Karan Lal prave razliku i imaju efekta na postojeće i sprečavanje pojave novih bora.

Roc Retinol Correxion namenjena je rešavanju problema natečenosti, tamnih kolutova i finih linija, sadrži retinol kompleks i već za 4 nedelje redukuje pojavu bora. 

SkinCeuticals Eye Complex čine inovativni kompleks optičkih difuzora trenutno smanjuju primetnost podočnjaka, a flavanoidi i peptidi preveniraju pojavu natečenosti. Ekstrakt borovnice i proksilan namenjeni su hidrataciji i sprečavanju nastanka novih bora, povećavajući elastičnost kože. 

Elizabeth Arden Prevage Anti-Aging Serum je za vas ako vas brinu fine bore oko očiju, jer ova krema može rešiti problem. Glavni sastojak je antioksidans koji čuva kožu od oštećenja izazvanog suncem. Fotostarenje je upravo jedan od glavnih uzročnika bora na licu, a dodatak peptida i ekstrakata jasmina i božura kao i vitamina E uklanjaju nadutost i hiperpigmentacije.

Estee Lauder Night Repair Eye je kultni proizvod među kremama za negu kože oko očiju. Ona tokom spavanja regeneriše, umanjuje bore, deluje protiv podočnjaka i vraća koži mladalački sjaj.

Tatcha Silk Peony Melting Eye Cream  je odlična za kožu koja gubi elastičnost i ima problema sa suvoćom. Zbog svoje kremaste teksture koja potiče od ekstrakata svile i božura koji imaju i dokazana antiaging dejstva, može poslužiti kao idealna podloga za šminku.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI