Istraživali smo koji su savršeni ruževi za osobe sa svetlijim tenom, a ovo su naši favoriti

Tekst: Milena Veselinović

Ako želite da budete primećeni, nanesite na svoje usne ruž! Pravilan izbor ruža neće proći neopaženo.

Od duboke nijanse šljive do nežno rozih tonova, precizno odabrana boja koja odgovara vašem licu i boji očiju, je poput good hair day, dizajnerske torbe ili udobnih štikli koje daju lični pečat vašem outfit-u. Kada je reč o savršeno odabranim ruževima za svetliji ten, nijanse koje preporučuju stručnjaci mogu učiniti vaše usne dopadljivijim, ne čineći kožu previše bledom i beživotnom.

Ruž može promeniti celokupan izgled, ali odakle krenuti?

Prema stručnjakinji za makeup Elaini Badro koja šminka brojne A star ličnosti za crvene tepihe, ključ je u odabiru nijanse koja vaše lice neće činiti ’’ispranim’’. Saznajte kako da pronađete svoju idealnu nijansu i na koje detalje bi trebalo da obratite pažnju prlikom izbora. Da li će se neki proizvod pokazati dobrim za vaš ten, zavisi od podtona koji ima vaša koža. Možda zvuči kao komplikovana misija, ali verujte na reč, ovo je veoma lak zadatak. Da biste to ustanovili, uradite mali test na dnevnom svetlu. Posmatrajte svoje vene na zglobovima ruku. Ako su plavičaste, vi ste hladnog podtona, ako su zelene vaš podton je topao. Ukoliko ne možete da utvrdite razliku, verovatno je da pripadate neutralnom podtonu. Odatle krećemo dalje u istraživanje!

3, 2, 1, vreme je za igru boja!

Osobe svetlije puti i hladnijeg podtona, trebalo bi da biraju crvene nijanse ruževa koje u sebi sadrže plavičastu osnovu poput Charlotte Tilbury Hollywood Vixen ili izuzetno nosive u svakoj prilici MAC Retro Matte Ruby Woo. Ovakav izbor karmina, osvežiće ten, zube učiniti beljim, a oči će doći do izražaja, bilo da ste plavokosi ili brineta. Ukoliko je vaš podton topliji onda su ruževi narandžaste baze najbolji za vas (pogledajte Smashbox Be Legendary Prime&Plush Lipstick Unbridled).

Bez obzira na specifičnosti koje podtonovi nose sa sobom, šminkerka preporučuje da osobe bledog tena ne izbegavaju da nose crvene ruževe. Zamislite uostalom, Taylor Swift. Odlično joj stoji crvena, zar ne? Nežne koralne nijanse kao što je Chanel Rouge Allure 206 Illusion  i roze tonovi takođe su siguran izbor (Bobbi Brown Pale Mauve). Kada se radi o šljivastim, fuksija i tamnije bordo bojama, Badro ih preporučuje kao pun pogodak za osobe sa svetlijim tenom koje imaju ružičasti ton kože na licu. Takav je Maybelline Super Sty Matte Deep Cranberry. Sada dolazimo do onog dela priče u kojem vam kažemo šta bi trebalo da izbegavate. U slučaju da želite da se zabavljate šminkom, znajte da je njen smisao upravo u igri i pomeranju granica. Use whatever colour you want. Međutim, ako vas zanima mišljenje stručnjaka, makeup artisti bi vam verovatno savetovali da se klonite previše svetlih nijansi boje kože, ili braonkastih ruževa, jer oni ipak izgledaju bolje na tamnoputim osobama.

Ovaj mini vodič neka bude osnova kada krenete u avanturu isprobavanja i potrage za idealnom nijansom karmina koji će obeležiti vaše proleće. U dopadljivom svetu šminke, pravila ipak postoje da bi se njima poigrali. Budite hrabri, i najvažnije, uživajte u svakom trenutku dok gradite svoje samopouzdanje na autentičan način!

Foto: Promo

POVEZANE VESTI