Inspiracija i nepogrešivi saveti: Modna knjiga koja pravi razliku

Tekst: Maja Bunčić

Na jedinstvenu vožnju od Pariza do Njujorka, ne vodi vas poznati modni dizajner, ali to ne znači da su stilski i životni saveti koje ćete dobiti manje vredni.

Ako do sada niste čuli za ovu francusku autorku, ilustratorku, modnu blogerku i influenserku, smesta ćemo to promeniti – Garance Doré postala je poznata još davne 2006. godine, kada je pokrenula modni blog podnjenim imenom, a isti vrlo brzo postaje jedan od najuticajnijh modnih blogova na svetu.

Blog se pored jedinstvenog stila pisanja isticao i ilustracijama autorke, koje su privukle veliku pažnju publike zahvaljujući spoju jednostavnosti i elegancije.

Ova talentovana autorka 2015. godine izdaje knjigu pod nazivom Love, Style, Life i shodno prepoznatljivoj autentičnosti koja je tokom čitave karijere pratila njen rad i ovoga puta uspeva da napravi razliku.

Iako na prvi pogled zanimljiva coffee table knjiga koja baš kao i mnoge slične, uz lepe slike i ilustracije nudi savete o stilu, modi i životu, zahvaljujući iskrenosti talentovane Garance, te jedinstvenom stilu pisanja i pristupu temama, ova knjiga mnogo je više od onoga što puko prelistavanje o njoj može da vam kaže.

Zašto je Love, Style, Life drugačija od ostalih modnih knjiga?

Pre svega zbog autorkinog pristup stilu i lepoti. Garance Doré nudi savete o tome kako da se osećate samouvereno i lepo, bez obzira na svoj stil ili izgled. Ona ističe da se stil ne nalazi samo u modi i odevanju, već i u samopouzdanju i samopoštovanju. Iako pre svega nudi savete o upravo o stilu, lepoti i životu, ispod površine se nalaze značajno dublji uvidi u žensku psihu i emocije.

Zašto bi trebalo da pročitate ovu knjigu?

Zbog njenog pristup životu. Garance piše o važnosti pronalaženja sreće i ispunjenja u svakodnevnom životu, i o tome kako se suočiti sa izazovima koji dolaze na naš životni put. Autorka takođe deli svoje lične priče i iskustva, pružajući nam inspiraciju i motivaciju.

Doré otkriva i svoje lične strahove, nesigurnosti i iskustva, i kako se suočila sa njima. Ona takođe ističe važnost prijateljstva i podrške u ženskim odnosima, i o tome kako izgraditi snažne i zdrave odnose sa drugim ženama. I da, nudi vam genijalne modne savete, male stilske trikove kakve samo jedna Francuskinja pozdano zna.

Foto: Promo & Garance Doré

POVEZANE VESTI