Influenserka koja je obeležila 2023. godinu – Sofia Richie Grainge

Tekst: Tamara Ognjanović

Sofija Riči Grejndž je ultimativna „it“ devojka.

Modna ikona novih generacija, krasila je naslovne strane svih modnih magazina i portala ne samo zbog nedavnog spektakularnog venčanja sa biznismenom Eliotom Grejndžom o kome se dugo pričalo, već i zbog besprekornog osećaja za stil i istančanog ukusa koji svi obožavamo. Od venčanice o kojoj je brujao ceo internet, do besomučnog guglanja njenih modnih kombinacija i frizura, priznajemo – svi smo očarani Sofijom Riči Grejndž.

Rođena 4. avgusta 1998. kao najmlađa ćerka poznatog muzičara, Lajonela Ričija, Sofija Riči imala je sve samo ne tipično detinjstvo. Odrastajući rame uz rame uz zvezde poput Dajane Ros, Majkla Džeksona i Farela Vilijamsa, Sofija je od ranog detinjstva bila izložena svetu šoubiznisa i svime što on nosi – glamur, intrigu, moć. Uprkos činjenici da je odrasla u porodici slavnih i bogatih, deo Sofijinog vaspitanja i odgoja, sa jedne strane, podrazumevao je redovni odlazak u crkvu, a sa druge blisko suočavanje sa nemilorsdnim blicevima paparaca koji su u stopu pratili kako njenog poznatog oca, tako i sestru Nikol, nekadašnju najbolju drugaricu Paris Hilton. Boreći se sa anksioznošću kao tinejdžerka, Sofija ističe da je versko vaspitanje ostavilo dubok uticaj na njen život.

Danas o Sofiji govorimo kao o ultimativnoj modnoj muzi i vesniku „old money“ stila. Ipak, put od „party“, nehajne tinejdžerke do elegantne, besprekorno odevene žene, bio je sve samo ne kratak i bez pogrešnog skretanja.

 „Party“ devojka

Od prvih javnih pojavljivanja do danas, stil Sofije Riči je drastično evoluirao. Pre modnog i stilskog preobražaja, često smo imali prilike da je viđamo u kratkim majicama sa grafičkim motivima, bajkerskim čizmama i upadljivo platinaste kose. Negovala je urbani, mladalački still nosivši široke kape, jarke boje, bomber jakne, iscepane famerke i kratke teksas šorceve. Sofija je često isticala da je dugo bila pod modnim uticajem starije sestre, Nikol Riči, a ubrzo će se od „edgy“ tinejdžerke transformisati u „Chanel“ devojku – i mi ćemo to sa oduševljenjem pozdraviti.

Svadbena ekstravaganca

 Čini se da od famoznog venčanja na jugu Francuske sa Eliotom Grejndžom u velelepnom Cap-Eden-Roc hotelu, interesovanje za Sofiju Riči i opčinjenost njenim stilom ne jenjava. Venčanje je bilo glamurozni spektakl godine, a njen izbor haljine i celokupan izgled, preko šminke i frizure, ne samo da nisu razočarali, već su, može se reći, fascinirali modni i svaki drugi svet. Kreirana specijalno za nju, Chanel venčanica izrađena je od ručno bojene svile i svilenog krepa. Detalji poput bisera i kristalnih perli oko vrata, rukava i voza naglasili su puku prefinjenost i sofisticiranu eleganciju Sofijinog stila.

Svakodnevna elegancija

„Chanel“, „The Row“, i „Bottega Veneta“ su brendovi čije komade najčešće viđamo na Sofiji danas. Minimalistički stil oplemenjen klasikom otelotvorenje je savršenog spoja udobnosti i sofisticiranosti. Njena sposobnost da na ležeran način iznese klasične, večne komade pravilnih krojeva, neutralne boje i svedene asesoare je ono zbog čega Sofija važi za novu modnu ikonu. Koža, kašmir, vuna, svila, dizajnerska savršeno skrojena odela, elegantne, damske haljine, skriveni logotipovi i ženstvene cipele čine okosnicu današenjeg stila Sofije Riči koja predvodi talas zvani „tihi luksuz.“

Sofisticirana princeza

 Ne samo da stil Sofije Riči ima neosporan uticaj na modnu zajednicu, celokupan izgled koji ova mlada influenserka neguje je nešto što neprekidno zaokuplja pažnju TikTok-era. Od njenih „get ready with me“ videa do „make up“ tutorijala, Sofija je nekrunisana princeza elegantnog minimalizma. Ne njoj nećete videti prenaglašene trepavice, previse iscrtane usne, jarke boje senki za oči ili neočešljanu kosu. Nežni talasi, neupadljivi nokti i nežni „make up“ Sofiju izdvajaju kao uzora novih generacija koje su, sve se čini, postale prezasićene banalnošću i kulturom preterivanja.
Sofija Riči Grejndž nas cele godine predvodi kroz renesansno modno i stilsko putovanje, a mi ne želimo da vežemo pojas u toj vožnji jer nam talas njene sveže energije, stila i pojave zapljuskuje čula i inspiriše. Gospođa Grejndž nikuda ne ide i tu je da nam kroz svoj stil saopšti još dosta stvari – nestrpljivi smo u očekivanju da saznamo šta.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI