Hunter Schafer – Carrie Bradshaw generacije Z

Tekst: Milena Veselinović

Njen stil utelovljuje ono što je specifično za generaciju Z – hrabrost, eklektičnost, autentičnost, nesputani duh i euforiju.

Hunter Schafer, poznata po ulozi Jules u HBO seriji Euphoria, postala je modna ikona nalik Carrie Bradshaw našeg vremena. Ona ne samo da prati trendove noseći Dior, Miu Miu, Pradu, nego ih i stvara.

Sa svojim jedinstvenim pristupom oblačenju, ova glumica i model postaje pravo osveženje na modnoj sceni i muza dizajnerima poput Matthew Williams (Givenchy), Casey Cadwallader (Mugler) i Daniel Roseberry (Schiaparelli).

Iz sveta mode u svet glume

Pre no što se pojavila na kastingu za popularnu HBO seriju, Hunter je koračala modnim pistama noseći Dior haute couture, dok se pripremala da upiše modni dizajn na univerzitetu. Danas hvaljena od strane mnogih stilista, ona ponosno nosi kreacije svetskih high end brendova i zapanjujuće dobro tranzitira kroz stilove, krećući se smelo od zavodljive elegancije, preko mistične avangarde do upečatljivih nesvakidašnjih outfita. Za nju je moda poput igre, koju ona vešto podiže na viši nivo.

Another day – another red carpet slay

Pamtimo njenu upečatljivu pojavu na Met Gala događaju 2021. godine, kada je očarala javnost u srebrnoj Prada haljini koja je bila istinska vizija futurističke elegancije. Odlično joj stoji bordo boja Rick Owens haljine koju je nosila na InStyle Awards 2019. godine, a na Vanity Fair žurci povodom dodele Oskara 2022. godine, odlučila se za teksas maksi haljinu istog dizajnera. Nekoliko njenih najupečatljivijih modnih trenutaka uključuju i spektakularnu Alexander McQueen haljinu sa izrezima i kristalima, koju je nosila na premijeri novog filma Hunger Games, gde je kombinovala futuristički dizajn sa klasičnom elegancijom. Takođe, zanosno je izgledala i u Marni haljini sa recikliranim, ručno oslikanim metalnim cvetovima, iz prolećne kolekcije za 2024. godinu.

Dress to impress

U svetu ulične mode, Schafer nije ništa manje impresivna. Nepogrešivi osećaj za slojevitost, boje i teksture čini svaku njenu pojavu na ulici modnim događajem. Svakodnevni outfiti su kombinacija vintage komada i visoke mode, često prožeti ličnim pečatom i neustrašivim pristupom bojama i šarama. Sposobnost da spaja nespojivo čini da svaki outfit postane trenutak za pamćenje. Stil kojim bismo je opisali je upravo odraz njene ličnosti – neustrašiv, inovativan i uvek u pokretu.

U svetu mode nisu česti trenuci kada se javnost zaljubi u nečiju pojavu. Hunter Schafer je više od glumice – ona je modna ikona i umetničko platno koje odiše unikatnošću i smelošću. Njeni izbori prevazilaze konvencionalne granice mode. Hunter inspiriše i baš poput Carrie, to čini sa neuporedivim stilom i gracioznošću.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI