HRABRO KAO – Courrèges

Tekst: Ivona Lekan

Brend čiji je osnivač doprineo možda najvećoj modnoj revoluciji ikada, danas je ponovo u žiži javnosti podjednako impresionirajući hrabrošću, smelošću i jedinstvenom inovativnošću.

André Courrèges oblačio je Jacqueline Kennedy i Miley Cyrus, doneo nam kultnu mini suknju, peekaboo haljinu A-kroja, kao i mnoštvo futurističkih komada koji su u potpunosti promenili izgled 60-ih, ali i imali snažan uticaj na ono što danas nazivamo modom i trendom.

Koračajući hrabrim stopama njegovog osnivača, umetnički direktor Nicolas Di Felice uspešno balansira između bogate tradicije brenda i unošenja modernih elemenata u Courrèges impresivno nasleđe, težeći da ostvari „cool, but not cold“ utisak. Sa istom idejom ponovo su zamišljeni i butici u Parizu, Njujorku i Seulu, donoseći toplinu i svežu notu luksuznim komadima koje karakteriše besprekorna elegancija i klasična bezvremenost.

Povratak u budućnost

Nepredvidive, trodimenzionalne i smele siluete u kombinaciji sa neuobičajenim tkaninama, nešto je što je definisalo Courrèges nekada, ali i ono što ga poput povratka u budućnost definiše i danas. Vinil crop jakne, mini suknje i kaputi, torbice koje bi Mila Jovovich savršeno ponela u ,,Petom elementu“  ali i svaka It devojka danas, ključni su komadi aktuelnih kolekcija.

Reedition kolekcija savremeni je omaž kultnim modelima kao što je second skin koji je sada dostupan u formi providne rolke sa izvezenim logotipom i prepoznatljivom formom koja odaje utisak druge kože. Inspirisani amblematičnim stilovima kuće iz 1971. i 1972. vinil jakne i kaputi sa prepoznatljivim AC obeležjem takođe su deo posebne kolekcije, ali i veoma trendy komadi koje možete kombinovati sa drugim modelima iz kolekcije, ali i zasebno.

Obično neobični komadi koji izazivaju realnost

Podjednako zanimljiva i hrabra je i ready to wear kolekcija u kojoj ćete pronaći sve – od oversized vunenih kaputa sa zanimljivim okruglim izrezom, kratkih bomber jakni od vinila i statement kožnih modela sa krznom – svi sa signature rukavima koji se mogu otkopčati i nositi na dva podjednako interesantna i odvažna načina.

Tu su i zanimljivi komadi od trikotaže, topovi i haljine sa futurističkim detaljima, farmerke i pantalone sa podesivim kaiševima i heritage džepovima, nezaobilazne ultra mini suknje od najrazličitijih materijala i u širokoj paleti boja, a ništa manje posebni nisu ni aksesoari, cipele i torbe koje ikone stila danas rado nose. Dua Lipa, Rosalía i Beyoncé koja je nosila custom Courrèges kostim na otvaranju svoje ,,Renaissance World Tour“, samo su neke od njih.

Gde kupiti?

Jedinstvene komade brenda koji su André Courrèges i Coqueline Barrière osnovali pre više od pola veka, u Beogradu možete pronaći u Distante multibrend fashion centru, a posebno šoping iskustvo možete doživeti ukoliko posetite neku od njihovih prodavnica u Parizu, Njujorku ili Seulu. Kada god se osetite dovoljno hrabro, odvažno i smelo, autentične Courrèges modele možete potražiti i na courreges.com.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI