From Russia with love – Sveta

Tekst: Jelena Milovanović

Ona je sinonim moderne sofisticiranosti i devojka koja prkosi monotoniji dok na jedinstveni način uspeva da ostane dosledna sebi. Sa stilom koji je izraz slobode i individualnosti, pravo je osveženje u svetu modelinga.
 

U ekskluzivnom razgovoru, Svetlana nas vodi kroz svoj svet mode otkrivajući nam gde pronalazi inspiraciju, i deleći sa nama svoje fashion trikove. 

Za kratko vreme postala si sinonim moderne sofisticiranosti. Možeš li nam reći gde pronalaziš inspiraciju za svoj stil?

Upravo tako, zbog čega mi je izuzetno drago, a kasnije u odgovorima ću i obrazložti zašto. Stil pronalazim u raznim sferama i platformama. Moram priznati da se on rapidno menja ali neke stvari ostaju iste. Uglavnom su izvor inspiracije mnoge lepe, moderne dame koje pratim na Instagramu, kao i Pinterest aplikacija, ali kako živim u inostranstvu, to često budu i žene s tog podneblja.

Kada je odeća u pitanju da li postoje pravila kojih se pridržavaš?

Da, dobar jeans, dobar oversized sako, veliki zlatni nakit, i naravno sat.

Da li smatraš da sa određenim brojem pratilaca na Instagramu, dolazi i odgovornost prema vrednostima koje influenceri promovišu?

Itekako. Mislim da svako od nas pravi neku vrstu atmosfere u društvu, tendenciozno ili ne, nameće neke principe i standarde, i zato mi je drago što se moj profil izgradio vremenom na način na koji jeste, s obzirom da je sve što radim istinski reprezent mene i mog bića, stava i razmišljanja. Primer sam da je više nego moguće biti i opstati u okruženju i bez preteranog „fake it ’till you make it“ momenta koji je danas, moram priznati, jako aktuelan. Nisam ciljano došla do ovoga, mislim da smo kao društvo počeli sve da guramo u krajnosti, ali za neke stvari zaista smatram da je potreban X faktor.

Važiš za devojku koja na svojim mrežama promoviše healthy lifestyle, možeš li sa nama podeliti svoju work out rutinu i način ishrane?

Moja workout rutina gradila se godinama. Kao supruga profesionalnog sportiste, imala sam priliku da vidim šta znači trud i rad na sebi, i počela sam to polako ali sigurno da primenjujem u svojoj svakodnevici. Treniram 3-5x nedeljno, nekada i manje zbog putovanja i obaveza. Takođe, imati dobrog trenera s kojim ćete izgraditi svoj novi mindset je velika stvar, zato HVALA TI, LUKA! Što se ishrane tiče, sve je počelo kod moje nutricionistkinje koja mi je pojasnila kako se i šta na zdrav način jede. I od tad jedem sve od namirnica, samo u određenim količinama, vremenskim okvirima itd. Uostalom, sve je stvar osećaja, svako najbolje poznaje svoje telo, i zato ne volim da dajem savete jer je sve individualno.

Koji su to beauty i skincare rituali od kojih nikada ne odstupaš?

Kada govorimo o nezi, moj izbor su Eridan krema za lice i dobar puter za telo. Redovno radim brow lamination i lash lift koji su pola posla, koristim kremasti bronzer i rumenilo, i to čini moju svakodnevnu rutinu pre izlaska iz kuće.

Kratka bob frizura je postala tvoj zaštitni znak, imaš li neke preporuke kada je nega kose u pitanju?

Možda nisam najmerodavnija da ovo komentarišem uzimajući u obzir da moja kosa nikada nije hemijski tretirana (farbana) i da mi je prirodno skroz ravna i jako gusta. Uvek biram kvalitetne proizvode, redovno se šišam i koristim vitamine i suplemente.

Poznato je da si miljenica domaćih brendova, pa nam reci koji su to komadi koje bi izdvojila za predstojeću sezonu?

Bilo koji komad nove COAST the brand kolekcije, KANU wear torbe, najaktuelnije čizme brenda LOI Istanbul koje se mogu naći u Monologue radnji u Beogradu, dobra odela, i Mom’s pants kaput za zimu, and you are ready to go.

Već dve godine za redom si zaštitno lice Coast The Brand F/W kampanja. Kako je došlo do saradnje sa brendom i koji su tvoji favoriti iz kolekcije ove sezone?

Do saradnje je došlo na obostranu želju jer se Mina i ja jako poštujemo i imale smo ideju da zajedno radimo i gradimo svoj imidž i posao. Neizmerno sam zahvalna na prilici. To su kampanje koje bude jako lepe reakcije publike i to je ono što je lepota i razlog zbog kojeg radim ovaj posao. Coast je zaista uspešan brend koji ima sve komponente i odlike velikog svetskog brend, što vremenom teži da postane, u šta nimalo ne sumnjam. Favorite ove kolekcije, ja kao jedna neodlučna Vaga ću svesti na sledeće komade: Berlin body i Tara suknja, kao i neizostavna Old Money haljina.

Od stranih modnih brendova, koji je na vrhu tvoje wish liste za potencijalnu saradnju?

Ima ih dosta, ali recimo da su neki od brendova s kojima je realnije realizovati saradnju u skorijem periodu MANNEI, Gia Borghini, Wardbrobe NYC, The Frankie shop.

Uskoro se seliš za Moskvu, kako se pripremaš za život u prestonici Rusije i da li si uzbuđena zbog novog poglavlja?

S obzirom da idem tamo iz privatnih razloga, to nosi drugu dimenziju života i odgovornosti sa sobom. Radujem joj se, naučila sam se vremenom i selidbama da ništa ne očekujem. Samim tim, šta god da bude, sigurno će biti lepo i verujem da ću pronaći dobar sadržaj i stvoriti kvalitetnu rutinu u Moskvi, i bez sumnje nadograditi svoj stilski izraz.

Šta je za tebe individualizam nad konformizmom?

Mislim da individualizam jeste najlepši oblik konformizma. 

Foto: Svetlana Bjelan, Instagram

POVEZANE VESTI