Frankie Shop fenomen – brend koji je privukao pažnju svetskog džet seta

Tekst: Milena Veselinović

Kad pomislite na savremenu modu koja vlada ulicama velikih gradova poput Pariza i Njujorka, sigurno će vam prva asocijacija biti Frankie Shop.

Osnovan od strane Gaëlle Drevet, bivše TV producentkinje na ABC News, Frankie Shop je postao sinonim za stil koji je autentičan, smeo, i pre svega, neodoljivo privlačan. Sa svojim jednostavnim, ali izražajnim komadima, Frankie Shop predstavlja mesto gde se svakodnevna odeća pretvara u nešto mnogo više.

Neodoljivi šarm početka i trend koji je osvojio svet

Sve je počelo u Njujorku 2014. godine, kada su se vrata Frankie Shop-a prvi put otvorila. Odmah je postao prepoznatljiv po smart&casual, oversized odelima, postavši zaštitni znak moderne žene koja ceni individualnost i slobodu izražavanja. Gaëlle Drevet je želela da stvori brend za žene poput sebe – snažne, nezavisne i samouverene.

Danas, Frankie Shop nije samo lokalna atrakcija, već globalni fenomen sa buticima u Njujorku i Parizu, kao i prisustvom u vodećim luksuznim robnim kućama širom Evrope. Ljubitelji ovog brenda mogu uživati u širokom spektru ponude, od muških i uniseks kolekcija do ekskluzivnih komada za dame, kaputa, kožnih jakni, kašmirskih džempera, pantalona. Celu aktuelnu kolekciju možete pogledati ovde. Paleta boja varira od sive, preko crne, do basic nosivih belih atlet majica i maslinasto zelene.

Svaki popularan outfit na koji naiđete na Instagramu – to je Frankie

Nije iznenađenje što su ove kreacije brzo pronašle put do garderobera poznatih ličnosti poput Jennifer Lopez, Gigi Hadid, Selene Gomez, Chiare Ferragni i Hailey Bieber. Njihova vanvremenska, ali uvek aktuelna odeća, savršeno se uklapa u živote onih koji su stalno u pokretu, nudeći im jednostavnost i šik u svakom komadu. Izdvajaju se svojim pristupom modi koji je istovremeno pojednostavljen ali i sofisticiran. Tri osnovna komada – oversized sako, perfektno ukrojene pantalone i klasična Oxford košulja – su temelj brenda. Ova odeća je statement izraz i odraz ličnog stila.

Simbol modernog lifestyle-a koji svojim jednostavnim, ali izražajnim dizajnom, nudi odeću koja je istovremeno praktična, elegantna i pristupačna, brend koji je kreirala Gaëlle Drevet je doneo nešto posebno – modu koja je dostupna i privlačna svima, od svakodnevnih fashion entuzijasta do svetski poznatih zvezda. Frankie Shop je mesto gde se go-to odeća transformiše u novu dimenziju urbanosti pod okriljem masculin-féminin pravca.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI