Fendi – svi putevi vode u Rim

Tekst: Ivona Lekan

Lakoća elegancije kojom Rimljanke šetajući ulicama večnog grada zrače – ne mareći šta drugi o tome misle – u srži su novog Fendi luksuza bez napora koji zavodi i osvaja.

„Kada sam u Rimu, svaki dan hodam od hotela do Koloseuma sa slušalicama u ušima. To je kao da slušam muziku za imaginarni film sa Fendi likovima koje vidim usput“, izjavio je Kim Jones kreativni direktor istoimene modne kuće, naglašavajući da je upravo ta rimska lakoća elegancije pravi luksuz koji je želeo da dočara u kolekciji za proleće 2024.

Zaboravite kliše „šik francuskinje“

Samouverenost, moć, luksuz i elegancija svojstveni Fendi ženama, karakteristike su koje je Jones želeo da naglasi. Neobično spor i opušten tempo kojim su se modeli kretali pistom koja je bila okružena titanski velikim skulpturama Baguette torbe podržavali su ovu ideju, ostavljajući utisak nonšalantne elegancije i luksuza koji se zavodljivo širio.

Dinah Wasington je anđeoskim glasom stvarala nežnu nostalgiju dok su prvi modeli odeveni u braon nijanse počeli da izlaze na pistu. Kreirana za prefinjene žene u pokretu koje se oblače za sebe i ne mare šta druge misle, Fendi kolekcija za proleće 2024. je oličje modernog minimalizma, sa neočekivanim preokretima u slojevitosti, postmodernim blokiranjem boja i pametnom ponovnom postavljanju otisaka monograma iz 1990-ih.

Sudar delikatnih pastelnih i živopisnih nijansi

Precizno dizajnirana da stvori uticaj kroz detalje, kroj i završnicu, kolekcija predstavlja magičnu fuziju neutralnih tonova, trešnja crvene, bledo plave, živopisne narandžaste i kanarinsko žute boje. Dovoljno je bilo videti džempere prebačene preko sredine tela, na kojima je samo gornje dugme bilo zakopčano, rukavi nonšalatno vezani preko ramena a tonovi savršeno upareni sa jednostavnim topovima, midi suknjama, rukavicama i torbama, pa da Fendi vizija modernog, tihog luksuza i bezbrižne elegancije postane jasna.

Usledile su isprane svilene haljine štampane kako bi se logotip dvostrukog F nežno pretvorio u zmijski otisak, a ovaj slagalica motiv iz 1990-ih izvučen je iz arhive kako bi bio oživljen u apstraktnim panelima od napa kože spojenih u haljine i kapute. Savršena igra boja bila je vidljiva u gotovo svim izgledima. Smenjivali su se topovi i suknje sa zanimljivim isečcima materijala i kože, kožni šortsevi i kaputi, mrežaste i haljine od trikotaže, a svi izgledi su bili kompletirani rukavicama, mini torbama i Delfina Delettrez nakitom.

U reviji su iz prvih redova uživale poznate ličnosti kao što su Linda Evangelista, Naomi Campbell, Amber Valletta, Kate Moss, Demi Moore, Cara Delevingne, Gwendoline Christie i mnogi drugi.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI