Emotivna saga, Tre sorele – predstava koju ćete želeti da pogledate

Tekst: Milena Veselinović

Oda ženskoj snazi. U centru ove drame jeste ženska pobuna protiv patrijarhalnog sistema, borba za pravo glasa, mišljenja, ostvarenost i pravo na ljubav. Ovo je priča koja dira, boli, ali i inspiriše.

Sestre, zarobljene strogim pravilima, u dolasku misterioznog muškarca vide šansu za beg, za život punim plućima, za ljubav koja ne poznaje granice. Gledajući ovu predstavu nećete samo provesti veče u pozorištu, već ćete iskusiti putovanje kroz emocionalne pejzaže, ispitivanje granica sopstvenih uverenja i preispitivanje sveta oko nas. Predstava koja je premijerno izvedena pred punim salama, i danas, godinama kasnije, izaziva isti entuzijazam kod publike željne dubokih, smislenih i autentičnih priča.

Pozorišna scena može se posmatrati kao ogledalo života, a odigrani komadi šapati duše koji odzvanjaju kroz vreme. ’’Tre sorele’’ Zvezdara Teatra stoji kao monolit ljubavi, strasti i bunta. Od 2004. godine, ova drama Stevana Koprivice, režirana rukom Milana Karadžića, plete priču o sestrinstvu, željama i snovima u maloj, zaboravljenoj sredini.

Svetlost u mraku tradicije – pobuna protiv zaborava

„Tre sorele“ nije samo predstava – to je odiseja tri duše koje žude za životom van okova patrijarhata. Nataša Ninković (Nera), Ana Franić (Bjanka) i Sloboda Mićalović (Roza), kao tri sestre, nose teret svog postojanja sa gracioznošću koja parira njihovoj unutrašnjoj borbi za slobodom. Uz njih, Aleksandar Radojičić (Damjan), Dragan Petrović Pele (brat Jojo) i Milutin Mima Karadžić (Marko) upotpunjuju ovu glumačku simfoniju, svako donoseći svoju jedinstvenu notu u ovu emotivnu partituru.

Poput svetionika humanosti koji nas podseća na večne teme ljubavi, ’’Tre sorele’’ simbolizuje pokret slobode i težnje ka boljem. Kroz smeh i suze, predstava otvara vrata unutrašnjim svetovima, pozivajući nas da se suočimo sa sopstvenim strahovima i željama. Pozorište još jednom dokazuje svoju moć da leči, inspiriše i pokreće, čineći nas svima bogatijim za još jedno nezaboravno iskustvo.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI