Elektronski otvarači za vino – novi način uživanja u vinu

Tekst: Ivona Lekan

Ukoliko vam se nikada nije dogodilo da polomite čep ili povredite prst pri otvaranju flaše vina, ili, pak, uživate u tradicionalnom otvaranju istog – onda ovaj tekst nije za vas.

Ali, ukoliko ste iskusili ove neprijatne situacije i želite da vaše uživanje u piću bogova podignete na viši nivo, izdvojili smo nekoliko različitih elektronskih otvarača koji efikasno i bez opasnosti otvaraju flašu, dok je na vama samo da se opustite i uživate.

Rabbit Pro Electric Wine Opener Set

Za sve koji želite full wine experience, električni set je najbolja opcija. Vaš vinski bar će biti na potpuno novom nivou kada mu dodate otvarač za vino, rezač folije, ručni konzervator, čepove za flaše, aerator/sipač, kao i bazu za punjenje otvarača kada ga ne koristite. Točenje, serviranje, čuvanje i uživanje u vinu, nakon ovog seta nikada neće biti isto.

Cuisinart Commercial Wine Opener

Kada želite da pojednostavite stvari i što pre dođete do čaše savršenog vina, onda birate ovaj jednostavan i brz električni otvarač. Sa ovim otvaračem nema razmišljanja i zabune – postoje samo dva dugmeta – jedno za otvaranje flaše i jedno za vađenje čepa iz otvarača. Toliko je jednostavno. Uz to, ovaj uređaj može otvoriti i do 120 boca sa samo jednim punjenjem, te je odličan izbor za sve vrste proslava gde više flaša mora da bude brzo spremno.

Hoto Tools Electric Wine Opener

Ovaj elektronski otvarač za vino poseban je po tome što je kompatibilan sa većinom otvora na flašama, što nije uvek slučaj. Za samo deset sekundi u potpunosti će otvoriti flašu bez rizika od pucanja čepa ili taloga, a sa punom baterijom može otvoriti čak 170 flaša. Elegantan i sveden dizajn čini ga lako uklopivim u svaki enterijer.

French Wood Electric Corkscrew

Ne, ovo nije mlin za biber, iako na prvi pogled tako izgleda. Dizajniran, ofarban i izrađen u radionicama u zapadnoj Francuskoj, sa svojom elegantnom završnom obradom od bukve biće savršen detalj u vašoj kuhinji. Uz to, dovoljno je samo da ga prislonite na flašu i on će automatski odraditi posao. Dolazi sa USB kablom za punjenje i može otvoriti do 50 boca.

BergHOFF Geminis Electric Wine Opener

Ovaj električni otvarač za vino može zauzeti malo više prostora na vašem pultu, ali će takođe sa lakoćom i velikom brzinom izvaditi čep iz bilo kog vina. Veoma je lak za upotrebu – samo ga stavite na bocu vina i pritisnite veliko dugme na prednjoj strani. Dolazi sa stalkom za punjenje i rezačem folije.

Sur La Table Electric Corkscrew

Električni vadičep kompanije Sur La Table jedan je od najlakših za upravljanje, zbog toga što zapravo možete videti kuda vadičep ide. Otvarači koji skrivaju vadičep obično zahtevaju vaše nagađanje oko toga kako ćete ga postaviti i koliko će ravno potezanje plute biti, ali sa ovim providnim retro izgledom nema brige oko toga. Prednosti su i to što ne zauzima previše prostora, te ga možete staviti u kuhinjsku fioku ukoliko ne želite da bude izložen.

Blomus Ilo Corkscrew

Iako tehnički ovo nije električni otvarač za vino, nismo odoleli da ga ne uvrstimo u našu listu najboljih električnih otvarača za vino. Razlog je, pored očiglednog estetskog momenta, i taj što je zaista veoma jednostavan za upotrebu. Samo ga stavite preko plute i okrenete vrh. Obloženi nerđajući čelik je elegantan i minimalan, dolazi u dve nijanse, a uvrtanje vadičepa je jednako besprekorno.

Houdini Houdini Electric Corkscrew

Ukoliko ste u potrazi za električnim otvaračem sa kojim će i vaš novčanik biti zadovoljan, ovaj Houdini Houdini je pravi izbor za vas. Sa cenom od oko $20 predstavlja odličan odnos cene i kvaliteta. Iako možda nećete imati isti lagan i besprekoran osećaj kao sa nekim drugim uređajem sa naše liste, svakako je lakši za korišćenje od standardnog otvarača.

Vin Fresco Electric Wine Opener

Možda nije najbolji, ali je svakako najdekorativniji električni otvarač sa naše liste. Sa svojim neutralnim aerodinamičnim izgledom upotpunjenim gold, rose gold ili silver detaljima, predstavlja savršen detalj na vašem šanku ili kuhinji. Lako i brzo će izvaditi čep pritiskom na samo jedno dugme, a dostupan je u više boja i kombinacija.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI