Elektrifikacija lepote – inovativni mikrostrujni aparati za kućnu upotrebu

Tekst: Milena Veselinović

Spoj savremene tehnologije i večne želje za lepotom, rodio je nešto revolucionarno – otključan je novi nivo nege kože! Otkrivanje tajni mikrostruje u nezi predstavlja jedan od značajnih trenutaka jer ovaj pristup omogućava izuzetne rezultate u kratkim vremenskim intervalima. Predstavljamo vam svet inovativnih uređaja gde se vrhunska naučna dostignuća harmonično spajaju sa intimnim ritualima brige o sebi.

Šta je mikrostruja?

I mada je prvobitno korišćena još osamdesetih godina za stimulaciju mišića kod pacijenata sa Bellovom paralizom, danas je popularizovana i zauzima prestižno mesto u svetu estetike. Ova tehnologija koristi veoma niske nivoe električne struje, slične bioelektričnom polju ljudskog tela, čineći je idealnom za primenu u tretmanima lica i tela.

Kakve veze ima mikrostruja sa kožom?

Električna struja izuzetno niske jačine, prolazi kroz mišiće koji se time toniraju. Dakle, ovo je neka vrsta teretane i kućnog treninga za mišiće lica. Ovakvi uređaji su vrlo brzo postali It sredstvo u savremenom antiejdžingu.

Šta možemo da očekujemo od tretmana? 

Primena na lice ne samo da podiže i tonira kožu, već i poboljšava cirkulaciju, omogućava bolju apsorpciju proizvoda za negu, dok ujedno stimulira produkciju kolagena i elastina. Osim toga, podstiče produkciju ATP-a (adenozin trifosfata), ključnog za različite procese poput sinteze proteina. Redovnom upotrebom ovih aparata, uočena je brža regeneracija oštećenog tkiva, ali i manje vidljivi znaci starenja, koji se najčešće primećuju kroz usečene bore, opušteni tonus i umorniji izgled.

Mikrostruja je bezbedna i efikasna za upotrebu počevši od dvadesetih godina života. Međutim, nije preporučljiva osobama sa epilepsijom, dijabetesom, trudnicama, ili onima sa srčanim problemima. Tretmani nisu bolni, ali mogu varirati po intenzitetu. Kod kliničkih tretmana može se osetiti blago peckanje, dok kućni uređaji koriste slabiju struju i ne bi trebalo da izazvaju nikakvu nelagodnost.

Kako koristiti uređaje kod kuće?

Pre upotrebe važno je pravilno pripremiti kožu, koristeći čistač na bazi vode i specijalno formulisan gel za provođenje struje. Nije preporučljivo da umivate lice uljima. Tretman možete započeti sa nižim intenzitetom, postepeno povećavajući snagu za bolji učinak. Krećite se preparatom od sredine lica ka spolja, oslanjajući se pretežno na pokrete rukom na gore. Ideja je da tonirate mišiće pravilnim pristupom, ali i da ih podstaknete da podignu muskulaturu lica čime se dobija podmlađeniji izgled.

Mikrostruja predstavlja revolucionarni pristup u nezi, nudeći vidljive rezultate bez invazivnih metoda. Kroz kombinaciju tehnologije i pravilne primene ovi tretmani otvaraju nove domete. Pravi je trenutak da otkrijete moć električne struje koja nežno, ali moćno oblikuje konture vašeg lica, budeći njegovu unutrašnju energiju i sjaj.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI