Elegancija u sivom – revolucija sede kose na JW Anderson reviji

Tekst: Milena Veselinović

Na nedavnoj održanoj reviji JW Anderson na Londonskoj nedelji mode, ’’seda’’ kosa nije bila samo modni dodatak – postala je simbol moći, elegancije i sofisticiranosti.

Možda modna industrija lepotu često meri mladošću, ali JW Anderson je sa svojim timom stručnjaka neustrašivo zauzeo suprotan stav, slaveći lepotu u svim njenim oblicima i bojama.

Dominantni makeup look na reviji

Beauty segment prikazan na JW Anderson modelima bio je lekcija u elegantnoj jednostavnosti, a sve popularniji kozmetički brend Merit, poznat po svom nenametljivom pristupu, bio je zadužen za kreiranje makeup look-ova za jesen/zimu 2024. Sezona je, međutim, donela minimalizam ali sa preokretom. Zadatak? Postići izgled koji će zračiti porukom: ’’Ja sam snažna i zadovoljna sobom.“ To se pretočilo u statement crveni karmin na usnama koji je modele pretvorio u moderne heroine, kako je izjavila šminkerka Lynsey Alexander.

Ona je koristila je prepoznatljiv Meritov mat crveni ruž u nijansi Vermilion, da bi postigla efekat klasične, mat, smele i baršunaste crvene boje. „Napravili smo kontrast između suptilnog i upadljivog,“ objašnjava Alexander. „Kada nismo koristili crvenu boju na usnama manekenki, devojke su umesto toga bile uredno stilizovane na klasičan dečački način JW Andersona, sa pažnjom usmerenom na uredno začešljane obrve i sjajnu, negovanu kožu“. Za ovu svrhu upotrebili su Meritov Great Skin Serum za hidrataciju i blistavost, konture su urađene uz pomoć The Minimalist Complexion Stick, a na obrvama je iskorišćen Brow 1980.

Svi su pričali o frizurama koje su prošetane na Londonskoj nedelji mode

Oda slobodi i autentičnosti! Frizer Anthony Turner je na sličan način spojio kontraste. On je iskombinovao ležerne, nisko uvezane repove sa zapaženijom alternativom: kovrdžave i kratko ošišane perike u grafino-sivoj boji. Zajedno sa crvenim usnama, kombinacija je ostavila izuzetno jak utisak o kojem se dosta govorilo i nakon završene prezentacije kolekcije.

Ovaj  smeli miks sede kose i crvenih usana na JW Anderson reviji ne samo da je postavio novi trend u beauty i modnoj industriji, već je poslao i snažnu poruku o prihvatanju, inkluziji i slavljenju prirodne lepote u svim njenim oblicima. JW Anderson revija za jesen/zimu 2024. pokazala je da je vreme da se neke stvari redefinišu i upotpune raznovrsnijim i autentičnijim izrazima.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI