Elegancija u jednom potezu – moć crvenog ruža

Tekst: Milena Veselinović

Makeup industrija, vibrantna i dinamična, gde boje govore jače od reči, poznaje jednu naročito zavodljivu kreaciju koja šapuće glasno priče o moći, strasti i samopouzdanju – crveni ruž.

Ovaj kozmetički proizvod je simbol sofisticiranosti, slobode i neustrašivosti.

Psihologija crvene boje – simbol snage i hrabrosti

Kada se nanese crveni ruž, ne samo da transformiše izgled već i utiče na način na koji se osoba koja ga nosi oseća. On u vama budi glamuroznu, timeless divu, koja se suočava sa svetom sa držanjem koje govori ’’Ja sam ovde, i ja sam nezaustavljiva“. Studije su pokazale da ova boja može povećati samopouzdanje i osećaj lične kontrole. Nosioci crvenog karmina često izjavljuju da se osećaju osnaženo i spremno za izazove.

Putovanje kroz istoriju

Crveni ruž nije novitet. Od drevnih civilizacija, preko zlatnog doba Hollywooda, pa sve do danas, bio je izbor žena koje su želele da pokažu svoju sposobnost i nezavisnost. Od Kleopatre do Madone, ovaj simbol obilazio je mnoge generacije i kulture, ostajući konstanta u svetu mode i lepote.

Kako odabrati savršenu crvenu?

Ključ je u isprobavanju što više nijansi kako biste pronašli vašu! Iako se čini da je crvena univerzalna, važno je odabrati pravu koja odgovara vašem tonu kože kako biste iz nje izvukli maksimum. Toplije nijanse često imaju narandžasti podton, a hladnije plavičasti. Tom logikom, osobe čija je koža na toplijoj strani, bolje će nositi crvene ruževe koji imaju u sebi narandžaste tonove. Osobe tamnije puti mogu podjednako dobro izneti obe kategorije boja. Ali nepisano pravilo je – nosite karmin koji vam se dopada.

Crveni ruž je sjajno oružje u arsenalu lepote koji nosi poruku odvažnosti i samopouzdanja. Nije važno da li idete na poslovni sastanak ili na večeru, ovaj komad šminke booster je raspoloženja koji je tu da vas podseti da ste da vredite i da zaslužujete da budete vidljivi.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI