Dyson inovacije za 2024. izvan popularnih fenova za kosu

Tekst: Eleven eleven

Iako većina kada izgovorimo Dyson, pomisli na njihove fantastične stajlere i fenove za kosu, to je tek deo asortimana koji ova britanska kompanija ima u svojoj ponudi.

Po čemu je još ovaj brend poznat širom sveta i šta je od proizvoda vredno vaše pažnje? Dyson je korisnike osvojio svojim vrhunskim performansama, i predstavlja pravu inovaciju u domaćinstvu koja se reflektuje kroz svaki proizvod, od usisivača, preko proizvoda za negu kose, do prečišćivača vazduha.

Počeci legendarnog brenda – istorija neuspeha sa srećnim završetkom

Firma je osnovana od strane Jamesa Dysona, koji je bio frustriran dotašanjim učinkom koji su konvencionalni usisivači imali. Nakon neuspešnih 5127 eksperimenata i upornih pet godina rada na sopstvenim idejama, 1983. godine Dyson je predstavio svoj prvi proizvod – G-Force usisivač, koji je postao hit zahvaljujući svojoj potpuno revolucionarnoj tehnologiji koja koristi centrifugalnu silu umesto uobičajenih vrećica. Upravo ova inovacija je temelj na kojem je izgrađena cela Dysonova imperija.

Dyson danas

Danas, Dysonova godišnja zarada premašuje 5 milijardi funti, a njihovi proizvodi koji uključuju usisivače, uređaje za čišćenje vazduha, fenove za kosu, i pametno osvetljenje, postavljeni su visoko na listama želja širom sveta. U 2018. godini, Dyson je najavio da će se fokusirati isključivo na razvoj baterijskih, bežičnih modela, što je dodatno potvrdilo njihovu posvećenost inovacijama, a to možete i sami primetiti jer je većina Dyson proizvoda bez zamarajućih kablova. 

Proizvodi koji menjaju život

Dyson Gen5detect usisivač – ovo je trenutno najbolji Dysonov usisivač sa HEPA filterom, koji uz Samsung Bespoke Jet Pro Extra drži prvo mesto ako posmatramo performanse i dizajn. Ovaj model koji dolazi u 2 veličine, je idealan za brzo čišćenje, a poseduje izrazito moćne baterije koje se brzo pune. Cena se kreće od 800$ za manji, do 1050$ za veći model.

Dyson Purifier Hot+Cool™ Formaldehyde HP09 – sve što je potrebno vašem domaćinstvu! Uređaj ne samo da greje i hladi prostorije, već i prečišćava vazduh, uništavajući formaldehid i uklanjajući 99,95% čestica veličine do 0,1 mikrona. Sve to uz jedinstvenu Dyson Air Multiplier™ tehnologiju.

Dyson Supersonic Nural™ – fen za kosu koji koristi senzore koji štite osetljivi skalp ali i kosu, prilagođavajući toplotu kako bi minimizirao oštećenje dlake. Ovo je odličan primer u praksi kako Dyson primenjuje visokotehnološka istraživanja da bi unapredio proizvode koji se koriste svakodnevno.

Dyson Big+Quiet Formaldehyde Air Purifier – predstavlja vrhunac unapređene tehnologije za prečišćavanje vazduha koji dolazi iz Dyson kompanije. Dizajniran je tako da radi u tišini čak i na maksimalnim postavkama, idealan je za velike prostorije, do 100 kvadratnih metara. Sa svojim elegantnim dizajnom u nikl/plavoj boji, Dyson Big+Quiet ne samo da efikasno čisti vazduh, već i doprinosi estetici modernog doma.

Pored navedenih uređaja, ne možemo a da ne spomenemo i Dyson Zone slušalice koje obezbeđuju kvalitetan zvuk i predstavljaju izuzetnu ekspertizu u svetu audio opreme, kao i sistem pametnog osvetljenja za dom sa lampama koje zahvaljujući posebnim ugrađenim senzorima prilagođavaju osvetljenje uslovima tokom dana, zajedno sa temperaturom i jačinom svetla. Njihov sofisticirani izgled uklapa se u različite stilove uređenja prostorija.

Ovaj britanski brend kontinuirano postavlja standarde u svetu kućnih uređaja, ne samo kroz visoke performanse svojih proizvoda, već i kroz inovativnost koja se ogleda u svakom segmentu. Od prvog usisivača bez kesa do naprednih prečišćivača vazduha i fenova za kosu, ne prestaje da iznenađuje i olakšava živote svojim korisnicima. Ulaganje u Dysonov proizvod je investicija u kvalitet, dugovečnost i revoluciju u vašem domu. 

Foto: Promo

POVEZANE VESTI