Drugačiji pogled na haute couture – kako miriše novi Dior New Look

Tekst: Milena Veselinović

Dinamični, uzbudljivi susret mode i olfaktornog iskustva, doneo je novu perspektivu kroz parfem New Look, koji pomera granice i iznenađuje čula.

Svetski poznati parfimer i kreativni direktor Dior parfema, Francis Kurkdjian koji stoji iza brojnih mirisnih edicija ove modne kuće, osmislio je miris pun kontrasta koji je ujedno simbol elegancije i inovacije.

Esencija arome

New Look je parfem koji se ističe svojom jednostavnošću, ali i kompleksnošću. Osnovu čine aldehid C-12 MNA, ekstrakt tamjana i bele ambre, stvarajući tamnu i zemljanu aromu. Kurkdjian je majstorski spojio aldehid, omiljeni sastojak parfimera, sa primesama tamjana, dajući parfemu svežiji miris od očekivanog. Ovaj inovativni pristup odražava smelost i prefinjenost, simbolizujući spoj klasičnog i modernog. Inspiracija za New Look parfem potekla je direktno iz korena Dior modne filozofije. Parfem je omaž revolucionarnoj kolekciji iz 1947. godine koja je promenila lice visoke mode. Kurkdjian je želeo da stvori olfaktorni ekvivalent Dior kuturi, koji ide u korak sa estetikom i vrednošću brenda.

Elegancija u dizajnu

Kao i ostali parfemi iz Dior La Collection Privée, New Look je smešten u sofisticiranu staklenu bočicu sa crnim poklopcem. Međutim, ono što ga izdvaja je houndstooth pozadina, koja simbolizuje povezanost parfema sa modnim dodacima i odećom. Francis Kurkdjian vidi La Collection Privée kao inspirativno igralište za istraživanje i inovacije. Svaka njegova nova kreacija istražuje istoriju kuće Dior, njen imaginarni svet, vrednosti i estetske kodove pretočene u naše vreme. ’’Kreirao sam parfem koji odaje počast lepoti ambre, ali sam je osvežio originalnim i smelim notama. Klasičan spoj ali i hrabar izbor sirovih materijala su ovde reorganizovani, naizgled dekonstruisani kako bi izrazili novu vrstu senzualnosti’’.
Dior New Look je putovanje kroz vreme, odraz haute couture, zabavni dijalog između prošlosti i sadašnjosti koji nudi jedinstveno senzorno iskustvo. Kroz New Look, Kurkdjian ne samo da prenosi zavodljive, unisex mirisne note, već i priču o Dior-ovoj neiscrpnoj inspiraciji i kreativnosti, uspešno slikajući modele dostojne crvenog tepiha i visoke mode.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI