Doja Cat – ikona modernih makeup transformacija

Tekst: Milena Veselinović

Kada pomislite na poznate ličnosti koje hrabro koračaju scenom, jedno ime se ističe – Doja Cat.

Ova muzička senzacija ne samo da osvaja top liste svojim hitovima, već i crvene tepihe izazovnim i inovativnim makeup izgledima. Njena sposobnost da kombinuje retro šarm, eksenctričnost i eklektiku sa modernim šikom čini je pravom muzom za sve ljubitelje šminke.

Doja Cat, čije je pravo ime Amala Ratna Zandile Dlamini, je američka reperka, pevačica i tekstopisac. Rođena je 1995. godine u Los Anđelesu, a stekla je popularnost pesmom Mooo! koja je postala hit na internetu. Od tada, Doja Cat je izdala nekoliko albuma i singlova koji su postali popularni, uključujući pesme poput Say So, Kiss Me More i Streets. Poznata je po svojoj jedinstvenoj kombinaciji popa, r&b-ja i hip-hopa, kao i po svom ekscentričnom stilu i zapaženom scenskom prisustvu.

You can’t unseen it

Ona bez ustezanja nosi kristale, sjajeve, šljokice, pristalica je goth vajba, ne ustručava se da obrije obrve. Jedan od njenih najupečatljivijih trenutaka na crvenom tepihu bio je kada se pojavila sa potpuno belim licem, plavim senkama i crvenim usnama, podsećajući na kombinaciju gejše i glamurozne dive iz 90-ih, ali sa savremenim twistom. Ovaj izgled odmah je postao viralan, inspirišući mnoge da ponovo posegnu za svojim plavim paletama senki.

Grafički momenti

Doja Cat je kameleon, ona ne eksperimentiše samo sa bojama i frizurama, već i grafikom. Sećate li se kada je osvojila scenu svojim složenim ajlajnerom izvučenim po celom licu koji je nosila na eventu organizovanom od strane Beyonce i Tiffany & Co? To nije bio samo makeup, već čista igra i umetnost, koja je potom imala i svoju varijaciju u beloj boji.

Izazov za šminkere

Kultni trenutak koji je promenio makeup scenu bio je kada je Doja Cat prošetala na Schiaparelli reviji od glave do pete u kultnom crvenom outfit-u. Svet dugo nije bio tako šokiran, verovatno još od momenta kada je Lady Gaga obukla čuvenu meat-dress. Tada je izazvala svoje pratioce da rekreiraju jedan od njenih najdramatičnijih izgleda. Hiljade fanova i profesionalnih šminkera pohrlilo je da prihvati izazov, što je rezultiralo mnoštvom kreativnih interpretacija i potvrdilo njenu ulogu kreativca koji pomera granice.

Osim što je muzička zvezda, Doja Cat je unela revoluciju u makeup industriju i scensku šminku kakvu poznajemo danas. Svojim jedinstvenim i hrabrim izborima, postavlja trendove i inspiriše generacije da se izraze kroz boje i teksture. Bilo da šeta u crvenom outfit-u na Schiaparelli reviji u Parizu, noseći 30 hiljada nalepljenih kristala na svoje telo, ili sija zlatnim sjajem jedno je sigurno: svi čekamo i gledamo šta će uraditi sledeće. Nikada dosadna, uvek drugačija i pomalo lucidna, njena vizija, hrabrost i kreativnost nastaviće da oblikuju i inspirišu svet šminke.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI