Dobro došao Celine Beauté – ikonična francuska modna kuća ulazi u makeup industriju

Tekst: Milena Veselinović

Beauty scena dobija ovih dana novog, ali već poznatog i priznatog igrača u svetu mode.

Celine, sinonim za francuski šik i sofisticiranost, predstavlja svoju prvu liniju šminke pod brendom Celine Beauté. Ovaj potez je reafirmacija francuske ideje o ženstvenosti i privlačnosti koju je kreativni direktor Hedi Slimane pažljivo negovao poslednjih 5 godina.

Pomeranje granica i hrabri koraci ka novim poljima

Film ’’La Collection de l’Arc Triomphe’’ koju je režirao sam Slimane, predstavlja novu beauty kolekciju za zimu 2024. i daje nam uvid u to šta nas u okviru nje očekuje. Modeli su nosili ruž La Peau Nue Rose Naturel, samo jednu od 15 nijansi koje će biti sastavni deo Le Rouge Celine linije, koja će se u prodaji naći od januara 2025. godine. Jedan od najupečatljvijih proizvoda definitivno je ruž Rouge Triomphe, opisan od strane brenda kao klasičan, saten finiš karmin, koji će doneti dašak pariskog glamura na svačije usne. Ukrašen je monogramom kuće i biće dostupan u prodaji od ove jeseni.

U zvaničnom saopštenju ove kuće stoji da Celine kao brend nastavlja da raste i napreduje, a da je Celine Beauté tu da obogati kulturne korene promovišući ideju o negovanju autentičnosti i ženstvenosti koja se iskristalisala zahvaljujući kreativnoj viziji i direkciji Hedi Slimanea. Kroz sezone koje slede, plan je da Celine obogati svoju ponudu proizvodima poput balzama za usne, maskara, ajlajnera, rumenila, olovki za oči i lakova za nokte.

Luksuzni brendovi Miu Miu i Prada već su se upisali u kozmetički svet, a Celine ne samo da prati korak nego i postavlja nove standarde. Celine Beauté pretenduje da bude manifest stila, filozofije i nasleđa koje će oplemeniti svet mode i lepote za generacije koje dolaze.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI