Dizajnirane plaže – travel atrakcija kao mudri marketinški potez?

Tekst: Milena Veselinović

Ovo leto kreativnije je nego ikad jer modni brendovi pomeraju granice mašte i čine luksuz opipljivijim u odnosu na ranije sezone.

Zaživeo je koncept neuobičajenog brendiranja i izlaska iz modnih okvira pa tako ovog leta imamo prilike videti raznovrsne concept store koji prevazilaze tradicionalne okvire pop-up prodavnica. Oni su neodoljivo šarmantni, a otvoreni na podjednako ekskluzivnim lokacijama u skladu sa senzibilitetom brendova.

Da li ste maštali da odmarate na Dior plaži ili sedite u kafeu ispod Gucci suncobrana? Ovo leto upravo to nudi!

Gucci letnje priče - Loulou Ramatuelle

Od juna do kraja septembra plažu Loulou Ramatuelle na Pampelonne obali oživeće Gucci motivi do najsitnijih detalja. Loulou bar na plaži u potpunosti je ispunjen vibrantno žutim suncobranima i belim ležaljkama sa teget Gucci jastucima.

Ovo letnje iskustvo upotpunjeno je i pop-up radnjom koju će osim standardne ponude, pratiti letnja ali i limitirana kolekcija Gucci aksesoara izrađenih isključivo za ovu destinaciju, poput specijalnih torbi za plažu i reketa za stoni tenis.

Dior senzacija - Shellona Saint-Tropez

Najnovija modno-ugostiteljska kolaboracija obojena je Dior bojama i smeštena na ekskluzivnoj lokaciji Sen Tropea. Modna kuća Dior ovog leta pripremila je pravi spektakl i usred peščanih Shellona plaža suncem okupanog Sen Tropea, ušuškala Dioriviera pop-up, koji će biti otvoren od 1. juna do 20. septembra.

Dior strast prema privlačnom mediteranskom stilu života i veličanje hedonističkog mira, utkani su u svaki kutak Diorivijere koji ima i klub na plaži. Lokacijom dominiraju ružičasto-siva paleta boja, karakteristični Dior amblemi, lavovi izrađeni od peska, kao opojna kombinacija tradicionalnog i modernog stila. Bukirajte svoj dolazak ovde

Loro Piana doživljaj leta - La Réserve à la Plage Saint-Tropez

Klub na plaži La Réserve je za proslavaljanje početka letnje sezone otvorio svoja vrata posetiocima sa novim luksuznim ugođajem obojenim Loro Piana konceptom. Uokviren suptilnim boho šikom, elegantni beli suncobrani i ležaljke presvučene Loro Piana karakterističnim dezenima u beloj i braon boji, ovaj klub na plaži zasigurno je raj za hedoniste.

On nudi zapanjujuće iskustvo koje prožima glamur Sen Tropea. U okviru svog butika Loro Piana ponudila je najfinije letnje komade poput kupaćih kostima, torbi za plažu, šešira, donoseći delić Italije na francusku obalu.

Glamurozni Valentino - Palazzo Avino Amalfi Coast

Ukoliko je vaš plan ovog leta da krstarite Mediteranom i istražujete obale Amalfija, blizu Marmorate u okviru Palazzo Avino luksuznog hotelskog kompleksa od pet zvezdica, na stenovitima padinama možete primetiti jarko crvene Valentino suncobrane, retro ležaljke u stilu holivudskih filmova kao i kabine za presvlačenje i peškire.

Valentino je takođe u okviru pop-up butika predstavio i aktuelnu capsule kolekciju Escape 2023. I ova kolaboracija govori u prilog tome da svetske modne kuće imaju cilj da prošire uticaj tako što će pored mode prezentovati i životni stil. Klub će biti otvoren do oktobra. Svi gosti hotela dobijaju Valentino naočare za sunce i priveske za ključeve.

Negde na spoju mode, kulture, shoppinga, umetnosti i modernog stila života, nastale su ove luksuzne destinacije koje su zasigurno postale sinonim za trendi letnji odmor. Ne možemo a da se ne zapitamo li one imaju jaču reputaciju i jesu li veća atrakcija od samih high end brendova koji stoje iza njih?

Foto: Promo

POVEZANE VESTI