Dijamanti i inovacije – Alûstre je beauty brand o kojem će se tek pričati

Tekst: Milena Veselinović

U kreativnom ateljeu minimalističkog, prijatnog dizajna, gde se dijamanti susreću sa naučnim istraživanjima i ljubavlju prema kozmetici, izdvaja se potpuno drugačiji skandinavski brend.

Svojim vizuelnim identitetom, nesvakidašnjim nazivima proizvoda kao i temeljnim pristupom tržištu atraktivno priziva nove korisnike. Predstavljamo vam Alûstre, novi danski dragulj na beauty sceni.

Spoj starog i poznatog u službi inovativnog pristupa industriji lepote, donosi na tržište brend koji se temelji na ideji da svako zaslužuje dozu autentičnog dodira luksuza.

Let’s create something new…

Sve dobre priče počinju upravo ovom idejom. Smešten u mirnom dvorištu u Kopenhagenu, Alûstre atelje je mesto gde se rađa nova definicija sofisticiranog pogleda na negu. CEO Hans Hornemann, sa svojom suprugom Lene, stvara proizvode koji su kombinacija dijamanata, nauke i emocija. Njihova ideja? Implementacija čestica dijamanata u kozmetičke proizvode, kako bi stvorili drugačiji standard negovanja lepote. Ovde u ateljeu, klijenti dobijaju besplatni manikir uz kupovinu laka za nokte, čekajući svoj red dok strpljivo sede na bukle foteljama, ili se opuštaju napolju na drvenom baštenskom nameštaju. Prostor je uređen u umirujućoj šemi boja neutralnih tonova koji se protežu od dubokih braon do kremasto belih nijansi, sa završnim obradama koje naginju prirodnim teksturama: pultovi od kamena i klasični herringbone pod. Poput nekog kluba, ovaj prostor oličava osnovni koncept Alûstre: definisanje prestiža na savremen način.

Diamonds are forever!

Inspirisani svetlošću koja prolazi kroz dijamant, proizvodi Alûstre-a imaju imena koja prate spektar boja. Svako ime je kreirano merenjem boje u nanometrima, precizno određujući je unutar živopisnog spektra koji dijamant proizvodi. Dodeljujući numeričku vrednost koja se kreće od 000 do 999, ovaj kod priča jedinstvenu priču o boji.

Alûstre u svim proizvodima za negu noktiju i ruku koristi mikroprah dijamanata, nabavljen iz etički održivih izvora. Ovaj jedinstveni sastojak doprinosi jačanju ćelija i izdržljivosti, što je inače i simbolično za najtvrđi materijal koji poznajemo na zemlji. Svaki lak za nokte ima svoj jedinstveni broj, inspirisan bojom koju dijamant reflektuje, što ga čini ne samo ekskluzivnim, već i autentičnim primerkom, gotovo kolekcionarskog ranga. Uskoro na tržište stižu i četke za šminku, ruževi, olovke i sjajevi za usne, rumenila kao i bronzeri.

Parfemi unikatnog naziva koji će vas zaseniti

Saradnja sa svetski poznatim parfimerom, Bertrand Duchaufour, rezultirala je lansiranjem osam parfema, svaki sa jedinstvenim mirisom inspirisanim esencijom dijamanta. Podeljeni su u četiri kategorije, cvetni, orijentalni, osvežavajući i drvenasti, a među bestsellerima se ističu Spectre 925-069 Blossom of Blanche, Spectre 565 – 248 Ode to the Mandarin, kao i Spectre 590 – 899 Wash of Chilled Vetiver. Alûstre izlazi iz konvencionalnih okvira, nudeći parfeme koji pričaju priče i bude uspomene.

Granice ne postoje

Kroz istraživanja i razgovore sa kupcima širom sveta, stvorili su proizvode koji zadovoljavaju svojim kvalitetom i uklapaju se u identitet brenda. Svaki korak, od odabira boja do razvoja četkice za lak, vođen je željom da se zadovolje potrebe savremenog potrošača. Trenutno prisutni na osam tržišta, sa ateljeima u Oslu, Kopenhagenu i Mikonosu, Alûstre je u ekspanziji, dok ga Hans Hornemann, sa bogatim iskustvom u različitim industrijama, vodi ka globalnoj prepoznatljivosti. ’’Mi smo novi brend, nismo nasledili istoriju nekog drugog. Za nas ne postoje granice, zato i možemo da radimo šta poželimo, jedino što je potrebno jeste da zadovoljava najviše kriterijume i vrhunski kvalitet’’, kaže Hans.

Ovo je priča o inspirativnom putovanju koje kombinuje skandinavski šik, nauku i emocije. U svetu gde je kvalitet iznad svega, Alûstre stoji kao primer kako inovacije, strast i pažljivo slušanje potreba kupaca mogu stvoriti nešto izvanredno. Osim što su deo vaše rutine, proizvodi su svojevrstan skincare pasoš koji vas vodi na putovanje koje počinje i završava se sjajem dijamanata.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI